Törölt nick Creative Commons License 2004.05.10 0 0 555
hmmm, lehetséges, hogy Lakos et. hazudott?

"NSZ » Budapest melléklet » Közkincs a Kopaszi-gát

Közkincs a Kopaszi-gát

NSZ • 2004. május 6. • Szerző: S. I.

Nem épül be a Kopaszi-gát, nem veszik el a kerület és a főváros lakosságától – szögezte le Lakos Imre, a XI. kerület alpolgármestere, reagálva az aggodalmakra. Időről időre terítékre kerül ugyanis a gát sorsa. Most a helybéliek körében az a hír terjed, hogy megszüntetik a helyi kisvendéglőt, lezárják a területet, beépítik a félszigetet, amitől elveszíti eddigi sajátos jellegét.

Aggodalomra azonban nincs ok, az alpolgármester szerint Közép-Európa talán legnagyobb és legszebb városfejlesztési akcióját hajtják végre a Lágymányosi-öböl környékén, és a Kelenföldi Hőerőmű területének egy részén. Lakos Imre elmondta, hogy május 20-án kerül a képviselő-testület elé a szabályozási terv, ha elfogadják, hamarosan kiírhatják a terület megújítását célzó tervpályázatot. Az elképzeléseket zsűriztetik, és a legjobb terv alapján megkezdődhet az a városfejlesztési program, kulturális szabadidő-, pihenőparkkal, amely reményeik szerint közkinccsé teszi a gátat és környékét a főváros lakossága javára.

A fejlesztés természetesen a jelenleg jelentős részben elhanyagolt, rendezetlen és szemetes területet sem hagyja érintetlenül. Hetek óta végzik a nagytakarítást. Arról azonban szó sincs, hogy a zöldterületek csorbulnának, beépítenék a gátat, vagy lezárnák a lakosság elől. Az eddig gazdátlan terület fejlesztésére céget is létrehozott az önkormányzat, amelynek célja, hogy a főváros egyik legkedveltebb területévé varázsolja a Lágymányosi-öböl környékét, beleértve a sokak által féltett gátat is."