A dobozrol megint semmi a net-en,
probalom emlekezetbol:
60 dkg fott-fustolt tarja, 1 doboz tejfol, 2 cs retek
ami ebbol keszult:
retket lereszelni, so+feherborecet, majd kinyomni, fel tejfollel osszekeverni = reteksalata
a tarjat leszeletelni, vekonyra, ami nem sikerul, azt kockazni
a kockazott tarjat serpenyoben kis olajon megpiritani, mustarral izesiteni, liszttel megszorni majd ha kesz, a masik fel tejfollel osszekeverni
ezt a tolteleket a szeletekbe csavarni, majd a reteksalataval talalni
talan nem hagytam ki semmit
ami meg volt: a paprikascsirkes lepeny es a hamburger
VIZSGADRUKK-REGGELI
Hozzávalók:
2 deci tej
5 deka fehércsokoládé
3 deci 100 %-os Narancslé
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A felolvasztott fehércsokihoz hozzákeverem a tejet és az egészet beleöntöm a turmixba.
Ráöntöm a narancslevet, majd reszelek rá a narancs héjából, hogy fínom zamatos legyen.
Az egészet összeturmixolom és a kész italokat üvegpohárba töltöm.
VANÍLIÁS HÓGOLYÓK
Hozzávalók:
5 deka mandulabél
15 deka liszt
1 vaníliarúd
5 deka cukor
12 deka puha vaj
a hempergetéshez porcukor
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), és kibélelek sütőpapírral egy nagy tepsit.
A mandulát tisztára mosott kávéörlőben finomra darálom, és összekeverem a liszttel. Ezután újabb munkára fogom a gépet: beleteszem a darabkákra vágott vaníliarudat meg a cukrot, és pillanatok alatt elkészítem benne a saját gyártású vaníliás cukromat. Ezt hozzászórom a puha vajhoz, és a cukros vajat robotgéppel kikeverem. Kézzel hozzágyúrom a mandulás lisztet, és a kész tésztát 5 percre beteszem a fagyasztóba.
Sütéskor a tésztából kb. 2½ centi átmérőjű golyókat formázok, és két ujjnyi távolságban egymás mellé teszem őket a tepsin. A golyókat 15 perc alatt megsütöm, és még melegen porcukorba hempergetem. Ha már kihűltek, újra meghempergetem őket: így szép, egyenletes hóbundát kapnak.
kb. 20 darab lesz belőle.