Kedves Mindenki,
Ami az en szememben teljesen illogikus, az az, hogy a legtobb ertelmes ember hisz abban, hogy van elet mashol is, ugyanakkor a legfeluletesebb emlitese annak, hogy esetleg megjelent mar itt (Fold bolygon), vagy jelenleg is van itt ertelmes elet mashonnan, ugyanazon emberek vehemensen tiltakoznak. Ez a hozzaallas egy alapveto ellentmondas.
Az egesz UFO kerdes helytelenul van kezelve. Ez pontosan olyan kezelest erdemelne meg, mint akarmilyen mas tudomanyos hipotezis. Nem tobbet, nem kevesebbet. Nem kell az UFO kultusz (hiszen azt is lehet egy "vallasnak" tekinteni), de ugyanakkor az sem kell, hogy visszakezbol lehulyezzek azokat akik foglalkozni mereszelnek a kerdessel.
Tovabbi ellentmondasok:
Eppen tegnap talaltam ra a SETI@HOME projectre (hmmm...magyarul?). Az USA Berkley egyetem egisze alatt a kovetkezo tortenik: valami orias radioteleszkop adatainak elemzesere, meg a leggyorsabb computerek sem elegendok. Berkley-nel valakinek egy zsenialis gondolata tamadt: a vilagon tobbszazezer computer minden nap all es nem csinal semmit, csak valami buta screen-saver meg butabb figurakat rajzol a kepernyore. Csinaltak egy screen saver programmot, ami analizalja a beerkezo adatot. A program ingyen letoltheto, az adat egyedi egysegenkent szet van osztva, es mar 250 ezer privat computer analizalja a beerkezo adatot (en is beszalltam). es mit keresnek? Intelligens jeleket, tehat ertelmes eletet. Tehat ennyire azert komolyan van veve a dolog. Meg annyira is, hogy kulonbozo tudomanyos kutatasokra minden evben soktizmillio dollar (vagy tobb) van elkoltve, mindegyiknek a lenyege "van-e elet mashol". Na most akkor magyarazza meg nekem valaki, ha ilyen szinten feltetelezve van, hogy VAN, miert olyan abszurdum, hogy esetleg itt is volt, vagy van? Letezni letezhetnek, de az kizart, hogy itt is elofordulhattak (elofordulhatnak)? Miert?
Ne ertsetek felre, nem vagyok egy UFO hivo, csak ertetlenseggel tolt el a temahoz valo hozzaallasa sokaknak.
Gabor