Törölt nick Creative Commons License 2004.05.07 0 0 394
Ignore off: na látod, tudsz Te olyasmit is írni, amire érdemes válaszolni valamit.


Az "örökmozgó"-készítők legnagyobb hibája az szerintem, hogy nem dokumentálják le rendesen azt amit legyártanak. Már ha van pénz a legyártásra. Ezeket a "gépeket" nehéz úgy megépíteni hogy a mérések közben annyi paraméterüket lehessen megváltozatani amennyit csak lehet.

Nem lehet rendesen ledokumentálni azt, amit sose építettek meg és soe működött, márpedig az "örökmozgók" esetén tuti, hogy ez a helyzet. Ugyanis a tisztelt feltalálók egyike sem mutatott még működő szerkezetet.


Teslának volt annyi esze, hogy dokumentálta is (legalább magának), és a matekját is levezette, amennyire csak tudta.
Csakhogy ő szakember volt, nem úgy mint a legtöbb "feltaláló" szakbarbár.

Az állítólagos "egzotikus" Tesla találmányok egyszerűen mítoszok. Tesla szabadalmai ismertek, tudtommal semmi rejtélyes nincs bennük. Egyébként elérhetők az interneten is: a teljes listát elérheted pl. itt

http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Tesla%20patents


az iq feladatok nem elég komplexek hogy mérni lehessen valaki intelligenciáját.

Azért az IQ tényleg mér egy s mást. Pl. nagyon jól korrelál az iskolai előmenetellel (egyébként Binet eredeti megbízatása a francia kormánytól pont erre szólt, iskolai előmenetel megjóslására, illetve a problémás gyermekek kiszűrésére, hogy lehessen velük speciálisan foglalkozni), és lentebb adtam egy linket, amine egy lista mutatta, hogy egyes IQ szinteket elért emberek foglalkozása nagyon tipikusan oszlik meg.

A kreativitásra is vannak tesztek. Most félretéve a tesztekkel szembeni ellenérzéseket, van egy érdekes tanulságuk: a nagyon magas IQ nem jár együtt magas kreativitással, ellenben a magas kreativitáshoz szükséges egy bizonyos IQ.


Fleischman az Angol Tudományos Akadémia tagja, többszáz cikk és tanulmány bizonyította az elektrokémiában lévő jártasságát. Ez számomra már nem áltudósság. Amíg Patterson eredményei és módszerei nem láttak világot, mégis mindenki kóklernek minősítette, csak azért, mert maguk a feltalálók sem tudták, miért és hogyan sikerült pontosan a fúziójuk.

Jelenleg nincs működő hidegfúzió, az ismert esetek kóklerek. Fleischman pedig hiába tagja ennek meg annak, akkor is kókler. Csak egy trivialitás: ha tényleg akkora fúziós rátája lett volna az eredeti kísérletében, akkor legfeljebb kísértetként tarthatta volna a sajtótájékoztatót, mert megölték volna a neutronok. Ezen röhögött pár hónapon belül az összes magfizikus.

Az elektrokémiai jártasság pedig nem feltétlenül jár együtt magfizikai ismeretekkel, amiből a legelemibbek sem voltak meg, erről pl. a fenti szarvashiba tanúskodott. A cikkek száma sajnos nem jelent semmit, vannak elég szenny folyóiratok is, ott is megjelenhetett, a kreácionista műveket és Egely könyveit is kiadják.

Egy csomó ún "Akadémia" tagja pedig én is lehetnék akár 50 dollárért. A briteknél a megfelelő intézmény a Royal Society, ez tényleg komoly és tekintélyes "tudós társaság".

Patterson szerkezete pedig nem működik, megcsinálták, letesztelték, nincs energia produckió.

Előzmény: Törölt nick (390)