Törölt nick
2004.05.06
|
|
0 0
6943
|
Tiszteletem az Uraknak/Hölgyeknek!
Természetesen láttam már ezt a járművet testközelből. Aki be tud jutni a Kőér utcai kocsiszínbe, ajánlom neki megtekintésre. A hátsó tároló, 12. vágányának végén áll, bár nem szép látvány, inkább siralmas...
Amúgy a kocsi 1988.II.22. és 1992.II.08. között 123'510 km-t futott, ebből utasforgalomban 33'751 km-t. A jegyzőkönyv, melyet 1993-ban a záróértékeléskor írtak, 11 pontban sorolja fel a pozitív és negatív tulajdonságait, hiányosságait.
Ezek a következők:
- megnyerte az utazóközönség és a forgalmi személyzet tetszését;
- műszaki megoldásai sokkal kedvezőbbek, mint a régebbi konstrukcióké;
- mejelenése, és az utasokat érintő szolgáltatásai kedvezőek;
- üzemkészsége még az utasforgalmi próbaüzem végén sem érte el a várt értékeket, mivel a naptári napok 66%-ában állt a forgalom rendelkezésére;
- néhány jellegzetes hiba még a próbaüzem végén, sőt még az után is megismétlődött, ezek okai még nincsenek egyértelműen tisztázva;
- a GANZ-vonat karbantartására több munkaórát kell fordítani, mint a hagyományos kocsikra;
- az elektro-pneumatikus és elektromágneses kontaktorok nem elég megbízhatóak, az is előfordult, hogy a készülékek szétestek;
- a prototípus alapvetően megfelelt a célnak, de még nem érett a sorozatgyártásra, ahhoz még sok módosítást kell rajta elvégezni, pl.: forgóváz, hajtáslánc, egyenáramú szaggató és a kocsiszekrény hajlítással szembeni inerciájának növelése.
A szerelvény a záróértékelés után 1992.II.08-tól 1995-ig még körülbelül 70'000 km-t futott. A motorvonat 1995 óta nem volt forgalmban, jelenleg részben működési, részben egyéb okok miatt nem üzemképes. (Adatokat Bata István: A budapesti metróközlekedés három évtizede c. könyvéből írtam ki, ajánlom minden érdeklődőnek).
További kellemes CMC-s (látom esik) napot mindenkinek! UVmániás
U.I.: Hajrá 344! |
|