webvandor Creative Commons License 2004.05.05 0 0 701
Jól van, én is listázok, hadd dagadjon a topic :)))

1/a Ezt inkább tenektek kéne megmondani, mert annyi sokszor mondjátok, hogy "magasan fejlett", hogy az ember nem tudja, atomhajtású hajókon cirkáltak azok a muksók és műholdasan navigáltak a la Daniken. Itt is volt az a szerencsétlen asztaltárs, aki űrhajóról készült fotókkal hozakodott elő, rögtön bele is bukott, mert elemi óvatosságot se tanusitott mikor bulvárinfóval jött. Most akkor én lennék túlzó amikor ilyenféle magasan fejlett technikát hozok föl követelményül? Nyilván nem én.
A másik végen szó lehetne egy technikailag nem ennyire fejlett, de jól szervezett civilizációról, akik bazi nagy kővárakat építenek, bazi nagy hajókkal és türelmmel sok évszázados melóval felmérik a földet. Ez még reális is lehetne, de sose álltok meg ennél, hanem többet sugalltok. Célzások, sugallatok, aztán mikor kérdőre vonnak titeket, mellébeszéltek.
Tehát nem énnekem kell tisztázni, hanem végre valahára tinektek kéne abbahagyni a homályos utalgatásokat és valami mellett kikötni, hogy egyáltalán beszélni lehessen róla. Jól látszik, milyen politikát folytatsz te is. A ködös utalásokat. Én várom a tisztázást. Mondd meg hogy a piri térkép alapjául szolgáló térkép milyen technikát igényelt szerinted és hol vannak annak nyomai. Tessék! :)

1/c Amikor autópálya építéskor leleteket találnak, véletlenül soha nem új civilizációt találnak, hanem olyasmiket, amik már ismertek. Nálunk az avar sírok a menők, máshol az egyiptomi múmiák stb.

1/d Na ez jó téma, tág tere van a ködösítésnek. Jön egy meteror és a civilizációnak annyi. Hollywood minden mennyiségben. Figyi. Szerintem, ha annyira kiterjedt volt az a civilizáció, ennyire semmi nem maradhatott, hanem sokkal több. Az árvíz a kismiska. Beteríti a cuccokat hordalékkal, de attól még ezrével kellett volna maradni hajóroncsoknak, és ha agyaggal van eltemetve, még jobban meg is maradt volna, mint egy "mai" roncs. És igenis, kellett volna valamilyen energetikai jellegű romoknak is maradnia, a tecnika nem nélkülözheti egy fokon túl de ennnek semmi nyoma. Kérlek, ne gyere piramisenergiával és ilyen butaságokkal. Ennél komolyabb vagy. Én olyanra vágyok ami széles körben _volt_ elterjedve, tipikus volt akkor. Ami országnyi területen működött. Ennek semmi nyoma. Nem azért mert eltagadják, hanem mert nincs.

2/a pont így volt. Varázskellék, játékszer. Na és?

2/b Nagyon rossz ellenvetés. Az evolúciót, már ha a biológiaira gondolsz, ___milliónyi___ élőlény összevetéséből alkották meg. Nem apró csontocskákból indultak ki, mint beállítani szándékozod. Amikor megvolt a már jól működő elmélet, csak akkor raktak hozzá gyengébben igazolt, töredékes cuccokat.

3/c Nem kell teljes felhőkarcoló, de azért egy olyasmi kéne, ami egyáltalán nem hozható összefüggésbe a már kb ismert civilizációkkal. Energetika, közlekedés, szerszámok, géprészletek.
Hogy ennél a térképes témánál maradjunk kéne hajózással kapcsolatban valami és navigációs akármik. Nincs semmi. Ha lenne, azok nem lennének unalmasak. Azok unalmasak, amiket csak azért hoztok föl állandóan, mert nem vagytok hajlandól elolvasni a cáfolatokat és észrevételeket. Vannak, akiknek elmondhatod 1000x a bagdadi elemet, akkor is a legközelebbi Blikkre hallgat és azt idézi. Nem a cikk az unalmas, az inkább röhejes hanem az az unalmas, hogy ezt ismétlitek. Nem te, hanem a new age szakma és hívei.

Jégkorszak elsöpörte. Már miért söpörte volna el? Hogyan? Attól hogy jó vastag hó esett mint itt M. országon is, attól még nem tűnik el minden nyom nélkül egy város. Nem egy város kell, hanem sok. Hol vannak?

Előzmény: AugustvonMackensen (699)