körömpörkölt Creative Commons License 2004.05.05 0 0 488
Jahh, hát dékárt elég csöcs volt, hogy kirekesztette az állatokat ebből a lélek-dologból, mert most vagy van minden élőlénynek lelke, vagy nincs.

2 dolog foglalkoztatott mostanában:
Ha vannak lelkek, de nem képesek tapasztalni az anyagi világot, és azért hoztak létre az evolúció során egyre bonyolultabb és bonyolultabb anyagstruktúrákat amihez hozzákapcsolódhattak hogy még tökéletesebben tapasztalni tudják az anyagi világot, akkor mi a halálért képtelenek ezek a "individuumok" kommunikálni egymással? Ugye a klasszikus válasz az, hogy tudnak, ott van a kolletkív tudatalatti, meg ilyen csacskaságok, de ebben nem tudok hinni, semmi értelme. A másik válasz az lehet, hogy direkt, mert a lelkeink rohadtul unták magukat abban a nagy kozmikus magányban, és csak játszanak, lehet hogy az anyagot és energiát is csak ők találták ki, poénból.

A másik dolog a matek, és a geometria. Egyrészt nagyon hiszek ezekben a tudományokban, mivel jómagam is ebből élek, másrészt a lélek meglétének bizonyítékát sokan abban látják, hogyha az ember gépállat lenne, akkor lehetetlen lenne az, hogy a zenészek az agyukat kikapcsolva, belülről zenélnek. eleinte hittem ennek az elméletnek, és sokszor ültem végig nyálcsorgatva egy benkódixilendbend koncertet, de azt látom, hogy igazából a zene a legtisztább matematika, fix és számszerű lépésközök vannak a az emberi fülnek kedves hangmagasságok között, és az ütemezés is óramű pontosságú lehet, akármilyen tört is. Újkori hasonlattal élve, olyan, mintha egy program lenne, vagy egy program végterméke, ami minden emberi gépnek kedves. Ugyanígy van ez a vizuális művészetekkel, ugye az aranymetszés és az arányok az tiszta geometria.

Most akkor hogy is van ez? Nem gondolkodó lények, hanem matematikára alapuló lények vagyunk? És akkor mik azok az érzelmek? Tudatalatti gondolatmenetek végtermékei? Nos, gyorsan abbahagyom, mielőtt felizgatom magam :))

örömpörkölt

Előzmény: PapírTigris (484)