joss Creative Commons License 2004.05.04 0 0 177
Európa!!!

/nem szoktam európázni, de ez 'szép'.:

http://www.kisalfold.hu/cikk.php?id=182&cid=92848

Alexandra nem kerül börtönbe


L. B.
2004-04-28


Már bizonyos, hogy nem kerül börtönbe Cs. Alexandra, akit azzal vádoltak, hogy tavalyelőtt karácsonykor megölte újszülött csecsemőjét. A huszonöt éves hölgy egy év felfüggesztett szabadságvesztést kapott.


A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség visszavonta a súlyosításért benyújtott fellebbezést Cs. Alexandra ügyében, akit a megyei bíróság idén február 26-án egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt (Első fokon megúszta a rácsokat, Kisalföld, 2004. február 27.).

A vádat elvetették

A huszonöt éves öttevényi Cs. Alexandrát az ügyészség azzal vádolta, hogy tavalyelőtt megölte újszülött csecsemőjét. A megyei bíróság ezt a vádat elvetette, dr. Köszler Ferenc tanácsa szerint az akkor még huszonnégy éves nő a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettét követte el. Köznyelven: Alexandra semmit nem tett azután, hogy terhessége nyilvánvalóvá vált, majd a szülést követően sem hívott segítséget, holott ez módjában állt volna.

Nem kért segítséget

Cs. Alexandra titkolta terhességét, amelyről sokáig feltehetően maga sem tudott. December 25-én éjszaka ment el a magzatvíz, a lány a fürdőszobában küzdött a fájásokkal, apja pedig a szomszéd szobában volt, de sem ekkor, sem a szülés után nem ébresztette fel a vélhetően mélyen alvó férfit, s a keze ügyében lévő mobiltelefonon sem kért segítséget.

Bizonyíték hiányában

Minden a vádlott vallomásán alapszik. E szerint a már megmosdatott csecsemőt egy kis plédbe tekerte és bevitte magával a szobába. Ezután a fotelbe tette a gyereket, s kis időre elvesztette az eszméletét, amikor pedig magához tért, a gyerek már nem adott életjelet. Ezt követően tette fel a holttestet a szekrény tetejére, amit este a kályhában a méhlepénnyel együtt elhamvasztott. A bíróság az orvos szakértői véleményre alapozva úgy vélte, bizonyíték hiányában nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy a gyermek életképes volt.


szvsz: rohaggyon + az egész magyar (i)gasságszolgáltatás.