Törölt nick Creative Commons License 2004.05.04 0 0 349
Nagyon szórakoztató vagy... Külön érted érdemes idejárni.

:DDDDDDDDDDDDDDDD

Össze kéne téged kötni Egelyvel, tökéletes tanítvány vagy. Ne zavarjon, hogy totál hülyeségeket hordasz össze. Jó pár hozzászólásomban a fórumon egyébként megjelöltem igazi, tudományosan érdekes fizikai problémákat, sajnos házilag nem hiszem, hogy mennél velük valamire.

Azért adok egy-két javaslatot:

Mondjuk megpróbálhatsz házilag önszervező kritikus rendszert (self-organized criticality, ld. "homokdomb modell"), vagy oszcilláló reakciókat összerakni, esetleg körülnézhetnél a struktúraképződés területén. Kell hozzájuk egy kisebb kísérleti apparátus, de nem túl sok, megveheted majdnemhogy a sarki vegyesboltban. A doktoranduszok itt a tanszéken rutinszerűen csinálják pár vegyszerrel meg kémcsővel/lombikkal. Persze ezek a fundamentális fizikai törvényeket nem érintik, de elég nehéz megmagyarázni őket ahhoz, hogy elég érdekes legyen, ráadásul pl. biológiai alkalmazásaik vannak. A dongós kísérletet, ami a szemed fénye, hasonlóan összedobhatod pár ezer forintból egy mosdókagylóban (kell hozzá vízcsap). És még sorolhatnám. Olvasd Öveges könyveit és gondolkodj el újabb kísérletek lehetőségein.

Mondjuk ezeknek nem én vagyok a szakértője, tehát nem adhatok róla neked leírást, de hát elég nagy az internet...

Nyilván ezekkel nem fogod megoldani mondjuk a nullponti energia kérdését. Azt ne várd. Ellenben ha nem kezded el, sose lesz tapasztalatod, amit Te annyira fétisizálsz. (Csak éppen azt se tudod, miről beszélsz ilyenkor).

Előzmény: Törölt nick (346)