Sziasztok!
Ráakadtam erre a fórumra és érdeklődéssel olvastam az eddig elhangzott hozzászólásokat. Volt egy téma amivel sajnos én is szembesültem, mégpedig a lakásméret meghatározás Csizy módra.
Na ekkor pofátlanságot amit ők csinálnak nem sok helyen tapasztaltam, pedig elhihetitek sok új épülő lakóparkot megnéztem vásárlási célzattal.
Hogy miről is beszélek, hát arról hogy a kedves beruházó szépen osztogatja a lakásalaprajzokat a bruttó nm-ek feltüntetésével, csak épp azt felejti el közölni hogy ezeket a falak középtengelyétől méricskélte, nem pedig a belső falaktól, mint ahogy azt az eddig általam megnézett lakóparkoknál teszik. Persze erre mondhatják azt hogy kedves uram, ez benne van a szerződésben, igen ám, de ők nem a méretezett és a tényleges méretekkel jelölt műszaki rajzot adják oda, de nem ám, amiből rögtön látszik hogy mennyi az annyi, hanem egy hevenyészett lakásalaprajzot, amiről a laikus vevőnek persze lövése nincs, hogy az valójában melyik, mert feltüntetve persze nincs, és érdekes módon ők is elfelejtik felhívni rá a figyelmet. Arról már nem is szólok hogy elfelejtették jelölni hogy a konyhában a sütő meletti rész valójában egy strang, és a konyhaablakot is felére rajzolták a tényleges műszaki rajzon, de hát ezek apróságok ugyebár. Az viszont megint érdekes hogy a szerződés aláíráskor is a lakásalaprajzot kell dedikálni a bruttó méretekkel, és ha az ember nem kéri hogy ugyanmár adjanak neki egy méretezett műszakirajzot hogy lássa hogyan tervezzen a lakásában, nos az csak legfeljebb a beköltözéskor fog szembesülni a rideg valósággal, mint hogy egy 61,60nm + erkényes lakás esetén 2 milláért vett falat!? és a lakásméret valójában 54,60nm!!!! Szóval ez van, nesze nekem új társasház. Mindenesetre ennek utánanézek jogi úton, mert nem hiszem hogy ez etikus a vevőkkel szemben.