Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 31
Kedves Kollégák!
toki irja:"A lobbyzast soha senki nem tiltotta, minden cegnel szokas ez. Mindenhol. Nem torvenyellenes. A baj csak ott van, hogy az amerikai nagykovet kinevezesebe beleszolni vagy lobbyzni Wahingtonban- ehhez pofa kell! Ilyet tobbet nem szabad"
Pontosítsunk: 1. A lobbizásnak kis hazánkaban nincs törvényi szabályozása (bár az előző ciklusban szó volt róla, hogy lesz), nem úgy, mint pl. az USA-ban. Ezert neheéz eldönteni, hogy mi is a jogos vagy jogosulatlan előnyszerzés, illetve hivatali hatalommal való visszaélés. És teljesen más a politikai és a gazdasági lobbizás természete! Viszont, nálunk az amerikaitól kissé eltérő hagyományai vannak a dolognak, tessék elolvasni Móricz Rokonok c. könyvét. Nagyjaból most is ugyanaz van.
2. Az, hogy ki legyen itt amerikai nagykövet, per pillanat a Bill gyerek hatásköre, merthogy az Egybesült Államokban az elnök nevezi ki a nagyköveteket. Ettől még lehetne Washingtonban/Budapesten/Akárhol lobbizni, hogy valaki más legyen, mint akit küldeni akarnak, de erre való a nagykövet (a magyar, Washingtonban!).

Szintén toki: "Deutsch, Simicska, Pelikan, Torgyan, Selmeczy - mindnyajan kiallitottak magukrol a bizonyitvanyt, es ezzel a kormanynak artottak."
Ez teljesen téves toki! NEKÜNK ártottak! T.i. mi szívjuk meg (mindíg), ha valaki elveti a sulykot odafönn.

Bakternak meg üzenem, hogy attól mert hangosan beszélsz, még nem biztos, hogy mondasz is valamit. Szóval:stílus!!!!

Üdv,
antybounty