fizimiska Creative Commons License 2004.04.30 0 0 309
Igazságod vagyon. Példaként itt ez a cikk: extra dimenziók

"...A legszembetûnõbb hatás az lehetne, hogy a nagyenergiás ütközés során egy ilyen KK-módust keltünk. Ennek a módusnak az impulzusa nem a mi négy dimenziónkba esik, vagyis ez a részecske elhagyná a mi brane-ünket. Ennek az a megdöbbentõ kísérleti következménye lenne, hogy szemmel láthatólag sérül az energia és az impulzus megmaradásának a törvénye, mivel a KK-módus az energia egy részét elviszi az extra dimenzióba (az ötdimenziós impulzusnak nem kell megmaradnia, mivel a brane jelenléte sérti az ötdimenziós transzlációs szimmetriát, ezért a mi négydimenziós impulzusunk egy része eltûnhet az extra dimenzióban)..."

Ez csak egy példa, de ebből is láthatod Musaic, hogy a megmaradási törvényeket nem fetisizálják a gonosz tudósok, születnek olyan elméletek melyek ezek sérülésével is számolnak. Csak a bibi az hogy ez az elmélet sincs még kísérletileg alátámasztva, erre még várnunk kell és könnyen lehet hogy negatív eredményt kapunk. Akkor pedig lehet az elméleteket tovább foltozni
(a cikk 2000-es, ebben az évben indul be az a gyorsító amivel tesztelni lehet, szóval lehet hogy van már valami eredmény, talán lingarazda tud róla mesélni).

Előzmény: NevemTeve (300)