VEE Creative Commons License 2004.04.28 0 0 335
Itt tart az ügy háttere, ami fontos lehet a téma teljes megértéséhez.

Nem szájba rágásul, de azért összefoglalva a fentieket és ami a topikból kiderül:

1. Két azonos készülékről van szó, amit egy piaci szétválás miatt gyárt és forgalmaz két cég. Mindkettőt ugyanaz a tudományos fokozatú szakértő legitimálta, ő – mint a vitában maga írta – az egyiknél feltalálótárs is.

2. Soha nem is törekedtek laborvizsgálatokra, és nem rendelkeznek semmiféle más tudományos hivatkozással. Külföldivel sem, pedig ez elvárható lenne, ha az egyik készülék nem is hazai szabadalom. E kis országban bizonyára lett volna szakértő, aki segített volna kibogozni az elméleti alapokat.

3. Az, hogy az elmúlt másfél évtizedben senki nem bolygatta az ügyet, még nem bizonyíték a korrektségre. (Túl triviális lenne hivatkozni arra az ország- és pártvezetőre, aki nem akarta elhinni, hogy baj van a rendszerrel, hiszen addig senki sem reklamált...)

4. Az ÉMI (és a KERMI) felelőssége óriási, hiszen az ő papírjaikat lobogtatva vezetik félre az e készülékre százezreket költő fogyasztókat. (Az e vitában egy hozzászóló által említett ár ma már valószínűleg sokkal több, talán a félmilliót is meghaladja.)

Előzmény: VEE (334)