VEE Creative Commons License 2004.04.28 0 0 330
A megjelenés után érkezett meg a lap szerkesztőségébe egy levél egy szombathelyi ügyvédtől a Piramis Kft. megbízásából, aki olyan helyreigazítást kért közölni, amelynek első mondata: " A Piramis Kft. által alkalmazott technológiát az ÉMI A-200/1996. sz. Építőipari Műszaki Engedélye építési célú felhasználásra engedélyezte."
A helyreigazításon túlmenően üzleti hitelrontás miatt 5 millió Ft-os kártérítés megfizetésére is igényt tartott.

Ezután a főszerkesztő felhívta az ÉMI-t, ahonnan a pécsi állomásra irányították, ahol az állomásvezető teljesen felháborodott a téma iránti érdeklődésre, és azt mondta, hogy tessék bebizonyítani, hogy nem működik.

E telefonbeszélgetés után percekkel (!) jelentkezett a hasonló készüléket gyártó és forgalmazó miskolci cég vezetője, hogy mi a problémája a főszerkesztőnek a készülékkel.

Az ÉMI-ben a teljes anyagot zártnak tekintették, ezért levélben kellett a megnézésre lehetőséget kérni a minőségügyi igazgatótól. A válasz részlete: "...jelen engedélyemre biztosítják a megtekinthetőséget. Kivételesen hozzájárulok az Alkalmassági Vizsgálati Jegyzőkönyvbe történő betekintéshez. Ezen iratokról azonban másolat nem készíthető, az AVJ-ről adatjegyzetelés sem készülhet a megtekintés alkalmával."

Előzmény: VEE (329)