Szendwich Creative Commons License 2004.04.27 0 0 27
Kösz az elismerést.
Az igazság az, hogy nekem meg a Tájak-Korok-Múzeumok sorozatból Sajószentpétert bemutató könyvecske. A volt helyi református pap (Horváth Barnabás) írta, és mit ne mondjak elég furcsára sikeredet. Végig a reformációrol ír és keveri a szezont a fazonnal (szerintem). Ami rossz fényt vethet rá azt le se írja... Ez csúnya dolog.
Másrész komoly problémák vannak. Ugyanis sehogy se tudok néhány évszámot összeegyeztetni. Az egyik forrás szerint 1755-ben volt tűzvész, a másik forrás szerint pedig addigra már megtörtént a tűzvész utánni újjáépítés.

A www.sajoszentpeter.hu-hoz nem sok közöm van. Hogy mást ne mondjak szerintem egy rakás ... Írtam már e-mailt is a webmaster-nek, hát eléggé ".... rá" stílusba jött a válasz a máig ki nem javított hibákra. Másrész nem is nagyon frissítik, semmi aktuális hír nincs rajta, stb.

Ha lesz is helytörténeti leírás (nagyon remélem, hogy megtudom csinálni), akkor az totál független honlapon jelenik meg. Persze a link meg lesz itt is.

_mzm_ mára eléggé kevés kocsma van a főutcán. És sajnos az üzemeltetőjük is kevés kreativitással van megáldva pl Black Queen Pub, Drink Bár, Príma Club, Non-Stop. Hol vannak már az olyan nevek, mint a Pár Lépés, Zokogó Majom, Muskátli. Már csak pár kocsma őrzi a régi szellemet pl Tulipán, Fekete Macska.

Persze sok mindenről lehetne még mesélni :)