Szindbad76 Creative Commons License 2004.04.27 0 0 46
"Szerintem, pont a hozzaszolasaid bizonyitjak, hogy a szemantika es a szintaxis kozti hatarvonal egyaltalan nem elmosodott."

A cel ugye egy leheto legjobb forditogep. Egy forditogep nem lehet eleg jo, ha nem tud mit kezdeni a szovegkornyezettel, azaz a szemantikaval. Ahoz, hogy a forditogep tudjon mit kezdeni a szemantikaval kifejezetten hasznos, ha 'elmossuk' a hatarokat szemantika fogalmaval kapcsolatban. Ez megint egyfajta 'soft computing' gondolkodas, megertem hogy tavol all a te erosen hard computing felfogasodtol.

Az altalam definialt szemantika relacio segitseget nyujt ebben, mig a te leegyszerusitesed nem.

"Ha persze atdefinialod a fogalmaidat, akkor tetszoleges zurzavart kelthetsz, de ne vard el a forumtarsaktol, hogy ebben partnerek legyenek."

Ha van egy ember, aki hajlando venni a faradsagot, es olyan szemuveggel nezni a problemat, ahogyan en teszem, mar megeri. Az altalam bevezetett szemantika relacio definiciot meglehetosen hasznosnak erzem a jovo szamitogepes forditoi szempontjabol, ugyanis elonyos joslasokat tesz a szamitogepes megertesre vonatkozoan. Tavol all tolem a 'zurzavar' keltese.

Előzmény: KoporShow (45)