JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 253
Ja.
Gyakorlatilag és talán elméletileg is ember vagyok.
Asszem.
A fémoxid-diódás megoldás megbízhatatlan, mert a mérővezetékek hoszzától és a környezeti zavaroktól függő feszültséget, áramerősséget produkál. A "száraz" galvánelemes darab sokkal megvízhatóbban adja a saját pár tizedvoltnyi, illetve voltnyi feszültségeit cellánként.

Musaic pedig, valami felfoghatatlan meggondolásból, állandóan visszatér az ezoterikus gondolataihoz. Lehet, Ő is csak ember.

Ha ingyen energiának nevezed a kémiai módon előálló elektromos energiát, ám tedd!
De végül is, ha elemet lopsz, vagy kapsz ajándékba, az is ingyen van.
Ez a Szamosközi -kondi szerkentyű elenyésző mennyiségű energiát szolgáltat. A megadott adatok szerint 5,6^-10 Wh munkát végez.
Ezért igazán érdemes lenne bütykölni, főleg ha tényleg ingyen adná. De hamár ezt a fémlemez feloldása árámn kapod, és ennnyi a csúcsteljesítmény? Mintha, Volta idején is örökmozgónak hitték volna a galválelemet. Lehet, csak a történelem ismétli magát, vagy csak egyszerűen visszafejlődünk.

A leírások szerint 5 illetve 10 éve működi egy ilyen szerkezet. Ezt annyiban jó lenne megnézni, mert ha napi ca. 10-100 -szor kisütötték az 5 év ca. 1750 napja alatt, az már 20-200 ezerszeri kisütés. Ennek már látszania kell a lemezek felületén és a papíron is. Ha a feltalálók engednék , egyszerűen meg lehetne tuni, igaz-e a feltételezésem a galvánelemről. Nagyon csodálkoznék és egyből elvetném a galván dolgot, ha valóban ennyi kisütögetés után is a teljes felület polírfényes lenne. Az eletród folyamatok ennyi töltéssel már mikrogramm mennyiségű anyagot kellett, hogy oldatba vigyenek.

Néha a lelkesedésed elégé megfontolatlan kijelentésekre ösztönöz.
És minden ok nélkül is szídhatsz bárkit!

Előzmény: szojuz (252)