Telmamax Creative Commons License 2004.04.25 0 0 23
A beteg skót legényke ma már kiszekált a világból. A kölcsöngarázsból el kellett hamarabb hozni, mert kezdte megenni a garázsajtót. Hozzánk költözött volna a kerti pincébe. Igazi kis "hudini", hogy nálunk sem maradhatott tovább, mert kirágta, kifeszítette a nem éppen új fa pinceajtót, s állandóan kilógott rajta. (Legalább végre megcsináltatjuk rendesen! :))) Nem szökni akart, csak én kellettem neki. Békésen szundikált a napon. Jól evett, már ma ki is vették a kanült a lábából.
A két egészséges ideiglenes befogadónál vannak Nyergesen, a kis "hudinit" pedig Szentgyörgymezőn egy család fogadta be ideiglenesen. A tesók az elmondások alapján, nagyon hiányolják egymást.
Ma még két kutyát tudtunk kimenekíteni, egy nagytestű feketét, ő már végleges gazdinál van. A másikat, egy kistestű bújós kis szőrgombócot, pedig szintén ideiglenes befogadónál tudtunk elhelyezni.
Eredmény, minden elaltatásra váró kutyát sikerült kimenekítenünk az elaltatás elől. A kis skótocskát remélem már nem veszítjük el. Szépen gyógyul. De még kapja az antibiotikus kezelést tovább. Két kutya végleges gazdinál. (Lady és a fekete ma mentett) A többiek ideiglenes befogadóknál. Ha gyógyultak és oltottak, már mehetnének is az új gazdikhoz.
Van 2-3 szabad kennel. Nem kell altatni kutyát! (Remélem!) Egy két iskolai osztály már felajánlotta a segítségét, jött sok felajánlás is. (Építőanyag főleg!) Most már csak terület kell.
Ez az esztergomi önkörmányzaton és képviselő testületén múlik már, hogy tudnak-e 10-15 évre olyan ingyenes területet biztosítani, ahol megkezdődhetnének a tereprendezési munkák, s a kennel építések. Lehetőséget adni arra, hogy az alapítvány kinőhesse magát, s méltón láthassa el a városban és az únióban a kitűzött feladatát. Mi nagyon bízunk városunk önkormányzatában!