AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.22 0 0 276
Kedves Judit,
nick nevemet a Farkasokkal táncoló filmből vettem, pót nick-név, de a lányom is olvassa a fórumot és szokott beírni is, ismerjük egymás nick neveit, amiatt írtam ezen a pót néven. (Meg szeretem az indián elnevezéseket, nem tudom miért, tán mert egyénre szabottak?)

Tudod az a helyzet, hogy én is farral születtem, meg mind a két lányom is, és bizton állítom, hogy mind a kettő (legalábbis számomra) könnyű szülés (hüvelyi) volt.
De.
Az első lányom csípőficamos volt (kikezelték hálistennek, bár az elején nem volt ennyire biztató a helyzet), a másodiknak pedig volt valami számomra érthetetlen mozgáskoordinációs hibája, ami végül is 18 éves (!) korára elmúlt (kinőtte?)

Első lányomnál a szülésznő megsúgta, hogy kicsit megnyomtuk a fenekét. Ennek csak később tulajdonítottam jelentőséget... a másiknál a vajúdás hosszabb volt , és kicsit többször kellett nyomnom, meg valamivel kisebb súlyú is volt (igaz, mindössze 13 hónap volt a két gyerek között), de rögtön felsírt stb... szóval én AKKOR egyáltalán nem gondoltam, hogy ez a farfekvéses szülés valami olyan különleges dolog, sőt örültem neki, hogy akkor (70-es évek baby booom) velem mindig foglalkozott valaki...

Ez az első unokánk lesz, a lányomnak is az első régen várt gyereke. Én mindig azon imádkoztam, hogy szép egészséges kisbabája legyen, és könnyű szülése, mint az enyém volt. És hogy tudjon szoptatni (sajnos elég kismellű család vagyunk, és szoptatásban sem jeleskedünk)...

...Nem tartjuk tragédiának a császárt, mert fő az, hogy mind a ketten egészségesek legyenek és maradjanak meg minden. De valahogy erre a lehetőségre (hogy a farfekvés miatt császár lesz, pláne előre kikapják egy héttel előbb szegénykét...) nem számítottunk... a lányom magas, a csípője normális, ha nem lenne ez a megállapodás, hoyg a faros babákat császározzák, akkor szvsz. ő is ilyen könnyen szülne...

És a lányommal nagyon jó a kapcsolatom. Sokmined miatt felhív, én mindig nyugtatom, és általában marhaságokért hív fel, de mivel speciel a császárral kapcsolatban nekem nemigen van tapasztalatom elbizonytalanodtam, és emiatt kértem a segitségedet.

Nincs valami mód, hogy azért megkiséreljék a hüvelyi szülést? Mert ha ez a halmozott farfekvés a családban amiatt van, mert valami általam meg nem magyarázható ok miatt pl. köldökzsinór öröklött rátekeredés vagy mia szösz van a háttérben, akkor természetesen ezek a gondolatok szóba se jönnek, mert a gyerek egészsége az első, az anya szülésélmény pszichózisa majd a következő, de azzal amjd csak megbirkózunk, de miért ez a rögtön csásszár???

Lehet, kicsit összevcissza írtam, bocs...

Előzmény: Regős Judit (274)