BZoltan Creative Commons License 2004.04.21 0 0 429
Nekem az a megfigyelésem, hogy világnézetileg pont azok fogékonyak a legangyobb marhaságokra akik szkreccsről magukrakják össze a világot.

"apám ebben hitt, hát én is ebben hiszek, oszt jóvan."

:) azért ennél egy kicsit összetetteb a dolog.

Én inkább azt mondom, hogy senki nem tudja kihagyni a világnézte alakitásakor a környezet befolyását és ha már egyszer így van akkor inkább én döntöm el, hogy milyen befolyásoló tényezőknek adok teret az életemben.

"A hívő meg elfogadja a tekintélyeket..."

Sztereotípia rulez...

Akkor adnék igazat neked, ha minden ateista megfontolt érvek és ellenérvek, logikai levezetések és saját józan esze alapján döntene az ateizmus mellett. De messze nem minden ateista ilyen...
De nekem az a megfigyelésem, hogy pont ugyanolyan arányban kapják az ateisták örökbe az ateizmusukat mint amennyi hívő a hitét.

Én örülnék a legjobban, ha a földkerekség minden embere jól megfontolt érvelés alapján, szuverén gondolkodás után alakítaná ki a világnézetét... tőlem akár ateista is lehetne a világ. Ez ugyanis pont azt jelentené amit te mondasz.. felnőtt, korrekt, döntésképes indivídumokból álló társadalmat. Na ettől messze vegyunk még nagyon.

"Érzelmi alapon döntenek arról, milyennek látják a világot."

:) ez így van. Vannak dolgok amik mellett nem lehet érvelni. Szóljál, ha egy Botticelli festmény szépsége vagy egy Whitmann vers mélysége mellett tudsz érvelni.

Egész egyszerűen az empírikusan tapasztalt világnak van olyan része ami nem fekete-fehér módon leírható.

z

Előzmény: Silan (428)