BZoltan Creative Commons License 2004.04.21 -1 0 426
"Nem tekintély és nem is hagyomány alapján kell a világnézetet kialakítani, hanem független, önálló ítélet alapján."

Szerintem a tekintélyt és a hagyomnyokat kihagyni a világnézetkialakítása közben képtelenség. Ehez teljesen neutrális környezetre lenne szükség ami nonszensz.

A fejlődésnek az egyik legfontosabb alapja, hogy bizonyos dolgokat elfogadunk és arra építkezünk. Nem lehet mindig mindent az alapok lerakásával kezdeni. A világnézeti fejlődés pont ugyanígy van.

"Az említettek esetében pedig ez is hiányzik."

Az én tanulményaim és ismeretim alapjén van filozófiai érvelés mind a szuperegő létezése mellett mind pedig a megváltás mellett. Bár mint kiderült nem egy iskolába jártunk :)

"a matematika egy absztrakt, az empíriától elszakadt, az ideálok világában mozgó terület."

A matematika sosem volt egy kimondottan empírikus tudomány. Spekulatív, ervelő, fantáziáló terület a matematika ez igaz, de csak a tábla és a fehér lap előtt... ami a táblára és a fehér lapra kerül azok már a kőkemény valóságról és a vegytiszta érvelésről szól. Gondolkozni bármilyen kapitális hülyeségen szabad, de leírni csak a kerek dolgokat illő.
Én pont azért vagyok megengdőbb ideológiailag, mert hozzászoktam a "TFH" használatához. Amíg egy feltételezés nem okoz logikai bukfencet addig tőlem azt feltételezheti bárki.

z

Előzmény: Silan (424)