predi Creative Commons License 2004.04.19 0 0 360
"Te például létezel?? :-)" Érdekes teológiai érvelés. Bizonytalanná tenni mindent, hogy aztán egyenlően bizonytalanok között a vakhit adta dolgok egyenlően ésszerűnek tűnjenek a valósan létezőkkel. Ne haragudj, ez nekem nem vitaalap. Inkább elviselem, hogy nemlétezőnek gondolsz. :-)

"'A túlvilág nemlétét nem lehet bizonyítani.' Igaz, de nem erre hegyeztem ki, hanem arra, hogy a materialista világkép alapjait se."
A materialista világkép alapja, hogy elfogadjuk azt ami van, és nem képzelgünk hozzá túlvilágot angyalkákkkal. Azért ne keverjük ezt össze a különböző vallások fantazmagória világképeivel.
És jó ha tudod, mielőtt még jobban vaklóra futsz, hogy ha bizonyíthatóan létezne bármiféle más létsík, akkor a tudomány és a materialisták lennének az elsők, akik elfogadnák a létét. (És valszeg a vallásosok tagadnák, ha nem pont az ő vallásuk dogmáival egyező lenne.)

Einstein mint kinyilatkoztató!! :-DDD
Van fogalmad a tudományról egyáltalán? Vagy számodra az is csak egy vallás? Így már értem miért gondolod a teológiát tudománynak. Zűrzavar.

Megismétlem: Ha valódi tudományos igénységgel működne a teológia, akkor felszámolná a saját alapjait.

Előzmény: H. Zs. (358)