M. Valter Creative Commons License 2004.04.17 0 0 180
Az én véleményem az, hogy érdemes kerámialapost venni. Mi is azt vettünk (BOSCH), hasonló bizonytalansággal. Először is a kifutásról. Előfordult már nem is egyszer. Van hozzá egy speciális tisztítószer, azzal minden szennyeződés lejön, és utána gyönyörűen tiszta a felület. A szer nem drága, kb 3-400 Ft és egy flakon elég egy évig. Úgyhogy ez nem lehet visszatartó erő.
A másik az elektromos hálózat: Nálunk két fázis van bevezetékelve a tűzhelyig, az egyiket a főzőlapra kötöttem, a másikat a sütőre. A terhelés pedig a kismegszakító típusától függ. 10, vagy 16 A -es lehet. Minél nagyobb, annál jobb. Ha nincs két külön fázisod, akkor egy fázisra is be lehet kötni, erre a tűzhely hátán lévő csatlakozó alkalmas, jelölve van rajta, a áromféle bekötési mód - egy, két, és három fázisra. Egy fázisú bekötés esetén lehetnek olyan gondok, ha minden főzőlapod üzemel és még a sütő is megy, lehet, hogy nem fogja bírni az óra. Illetve a kismegszakító, vagy ha porcelán biztosítékod van, leválaszt. Ez előfordulhat. Nekünk sosem verte ki a biztosítékot, de nem is használtunk egyszerre mindent. Szerintem te sem használnád az összes lapot egyszerre, de ha mégis, úgy akkor sem valószínű, hogy mind maximális teljesítményen. Az csak felmelegítéshez kell, utána úgyis csak takarékon megy tovább, ami kevesebb terhelést jelent.
A fogyasztását illetően észre sem lehet venni, hogy villanytűzhely, olyan gazdaságos. Mindenképpen ajánlom a cseréjét, de ettől függetlenül egy harminc éves lakás elavult elektromos hálózatának felújítása azért időszerű lenne.
Előzmény: Biovadász (179)