Babusgatni kell ezt a topicot, nehogy elhaljon.
A politikáról annyit, hogy egyre inkább arra kell rájönnöm, hogy tényleg nagyon szennyes dolog. Itt mi mondogathatjuk a véleményünket, de igazi ráhatásunk - meg rálátásunk - nincs a valódi dolgokra. Erdély esetében meg pláne nincs. Az ottani magyarok is legfeljebb annyit tehetnek, hogy következetesen kiállnak a legdemokratikusabb párt jelöltje mellett - köztársasági elnök, a parlamenti választások esetében meg leginkább az az RMDSZ felelőssége, hogy ne vegye el az emberek kedvét a válsztásoktól. Azt, hogy miként nézzen ki az RMDSZ belülről, ki legyen párton belül a meghatározó, arra édes kevés az egyszerű halandók hatása.
Amúgy én magam a szélsőségmentes toleráns politika híve vagyok. Hiszem, hogy minden éremnek két oldala van és célszerű ama másik oldalt is néha szeműgyre venni: a másik fejével is végig kell gondolni a dolgokat.
Egyéb iránt meg mindenek előtt gazdaságilag kellene gatyába rázódni - bár ez is politika.
Amúgy én sem érzem - immár 14 éve - magam sérültnek. Különben meg csíki vagyok és sűrűn járok itthonról haza. Bár az is igaz, hogy olyan barátokra itt nem sikerült szereznem mint akiket otthon hagytam. (Hál Istennek, ők nem is akarnak eljönni). De tartom velük a kapcsolatot és lehet hogy ez is inkább az életkori sajátságoknak tudható be.