burvinyek Creative Commons License 2004.04.05 0 0 3
Az első nap...

Szombat reggel 8 órakor befutottunk a Noé Állatotthon Alapítvány telepére, ahol már várt minket néhány álmos szemű, de nagyon lelkes önkéntes, valamint a kis BobCat munkagép és gazdája.
8 óra után egy kevéssel elindult a kis gép, és egy óriási szeméttelepet tárt fel az erdő mélyén. 3 konténernyi szemét volt az első néhány óra termése. Szerencsére a ki BobCat be is pakolta a "termést" a tárolókba, így nekünk csak a maradék jutott, illetve az a terület ahol a gép nem tudott dolgozni. A földből szokatlan dolgok kerültek elő, ami persze fokozta a hangulatot. A legnépszerűbb tárgy a műfogsor volt, de nagyon tetszetősek voltak a gumicsizmák és a különböző autóalkatrészek is.
Néhány óra alatt a terület nagy részét megtisztítottuk, ezért Bobbyn "fejet" cseréltek, és kezdődött a fúrás. Közben folyamatosan érkeztek az önkéntesek. 50 db betonoszlopot helyét kellett kifúrni, előtte pedig kimérni, hogy az 5 m hosszú vasrács darabok könnyen felhelyezhetőek legyenek majd. Sajnos a fiúk elmentek ebédelni, mi pedig elég ügyesnek éreztük magunkat a bal oldali kennelek kiméréshez. Azt hiszem, ha egy mondatban össze akarom foglalni az eredményt, akkor annak így kell hangoznia." kicsit ferde, kicsit csálé, de a mienk ". Sajnos a fák miatt nem lehetett egyforma, preciziósan kimért kenneleket csinálni, hiszen a kerítésnek is el kell majd férnie, nem csak az oszlopnak.
Az önkéntes csapat javarészt hölgyekből állt,ahogy ez a képeken is látszik, de mindenki kitett magáért, így nem volt gond ha éppen betonoszlopot vagy cementes zsákot kellett cipelni. Délután megkezdődött a lehelyezett oszlopok bebetonozása. Mivel ehhez a munkához nem szükségeltetett minden kéz, néhányan a szomszédos kecske kennel tisztításával foglalták el magukat, vagy a telepen lévő állatokat babusgatták.
Amíg mi a "földeken dolgoztunk" néhányan kutyaházakat készítettek a telep területén, vagy éppen a többi állatnál segédkeztek.
Szerencsére az időjárás is érezte, hogy itt valami fontos dolog történik, így napocska képében végig érdeklődéssel figyelte tevékenységünket onnan fentről.

Nagyszerű időben, egy nagyszerű csapat dolgozott egy nagyszerű célért !
Köszönöm mindenkinek aki ott volt. Jövő szombaton találkozunk !

burvinyek
Előzmény: burvinyek (2)