Stms Creative Commons License 2004.04.05 0 0 275
Én annyiról beszéltem alapjáraton, hogy szerintem egy Kantrirócc egyszerűen nem oda való volt.

A fő lényeg az, hogy kinn Rómában egy utcazenész gyerek jobban játszik a kis erősítőjén ülve, mint jópáran a "szakmában". Ennyit a technikáról. Egy szóval nem mondtam, hogy ne álljunk ki zenélni, hanem tegyünk azért különbséget egy kocsma sarka, és a Fonó színpada között (vagy akár mondhatom Gárdonyt, ill. Abaligetet).

Engem, mint közönséget (és itt tessék elfelejteni, hogy "zenészként te nem vagy közönség, mert másképp nézed", mert igenis meg tudom csinálni) CSAK az adott produkció érdekel. Úgy, zenekarilag.
Nem érdekel, hogy családja van, vagy hascsikarással megy fel a színpadra. A maximumot akarom tőle (pontosabban: van egy magas szintű minimum, amit egy zenésznek mindig tudnia kell nyújtani - utána én mint közönség eldöntöm, hogy ez a szint megfelel-e nekem, vagy sem).
Ezt másfél éve értettem meg, amikor az egyik korai Publix szeánszra lehívtam Légrády Petit. Utána harapófogóval tudtam csak kihúzni belőle, hogy "jó ez ide". Magyarul a zenekar az adott pillanatban kitűnően megállja a helyét egy kocsmában, de színpadon még nem.

Az más kérdés, hogy szakmai szemmel nézve tisztában voltam vele, hogy ki volt a kakukktojás az este folyamán. Annyira te is ismered a zenészeket, hogy ne kelljen nevesítenem a zenekarokat, és embereket. Gyakorolni KELL. Miért van az, hogy Tibi hozzájutott a legutóbbi Cash albumhoz, és két nap múlva játszotta?

Azért utálom ezt az egész helyzetet, mert Palásthy Zsolti hiába rakta be ide, hogy játszok a klubjukban, jópár ismerősömnek kellett magyarázkodnom, hogy nem Paff a büdös sárkányt fogok játszani, és Zsoltiék sem. És mindezt csak azért, mert a topikcímben szerepel a country szó.
Vagy említhetem azt a nyári esetet, amikor balatoni bulit úgy tudtunk szerezni, hogy Matyi a country szót lecserélte a "new acoustic style"-ra, és máris megvolt a buli...

A Publix pont azért tart ott ahol, mert ott nincsen demokrácia. Nem is lehet. A zenekar egyetlen embernek van alárendelve, ezt vagy eltűri valaki, vagy nem. A demokratikusan működő zenekar nem ér el sok mindent (lásd LLE, hogy saját példát említsek).
Pont ezért tudom elismerni azt, amit csinál Viktor, még ha a hogyannal nem értettem egyet. Ez az ő zenekara, és jórészt az ő érdeme a siker.

Előzmény: ptolgyes (274)