Sziasztok!
Megcsináltam Kathleen sógornőm very healthy :-) banános muffinját, aminek a múltkor beírtam a recepjtét (261). Közreadom a tapasztalatokat. Eléggé átvariáltam, de annyira, hogy a végén 24 darab lett belőle. :-))))))))))
Zabpehely helyett "Fortunate" márkájú 3-komponensű pehelymixet kaptam (zab-, búza- és rozspehely van benne). Korpát nem tettem bele, mert én kiérzem a búzakorpa kesernyés ízét, a zapbkorpát meg drágállottam. A korpák helyett puffasztott durumbúzát kevertem a búzacsírához fele-fele arányban (ez volt itthon).
A nedves alkotórészeken alig változtattam, csak a tojást dupláztam, mert elég kicsik voltak itthon. A banán mennyiségét csak szemre mértem, nem akartam még egy edényt összekoszolni azzal, hogy beletömködöm a szétnyomott banánt. 3 db közepes méretű darab volt.
Elsőre nekem túl hígnak tűnt a massza - legalábbis a többi muffinjaim nekem sűrűbbek nyersen. Tettem bele még vagy egy fél csésze étkezési keményítőt, meg egy fél cs. búzacsírát. És egy-két ek. plusz barnacukrot is.
Nagyon finom lett, bár a lányaim szerint nem túl nyerő, hogy a zabpehely ropogós maradt benne. Engem nem zavart. :-)