doky67 Creative Commons License 2004.04.03 0 0 20
A MÁV Rt. és UPC Magyarország Kft 2004 elején szerződést kötött egymással, ezáltal azon MÁV dolgozók akik igazolják vasúti munkaviszonyukat, kedvezményes , 11900 ft - os havidíj helyett 7490 ft- os havidíjért vehetik igénybe a UPC 512/128-as chello szélessávú szolgáltatását 1 éves hűségszerződéssel, 15 GB havi adatketöltési korláttal.A már meglévő ügyfelek további 1 év ún. hűség vállalásával élvezhetik az akciót.

Köztudott, hogy technikai korlátok miatt a kábelnetes lefedettség Magyarországon csekély Budapest: I.; II.; IV.; VII.; VIII.; IX.; XI.; XIV.; XVII.; XXI.; Budaörs; Dunaújváros; Miskolc; Miskolc-Tapolca; Miskolcpereces; Felsőzsolca; Onga; Aszaló; Szikszó; Alsóvadász; Debrecen; Nyíregyháza; Szolnok; Salgótarján; Nagykanizsa; Szombathely; Sopron; Veszprém; Várpalota; Tatabánya
- vehető igénybe -ellenben a MATÁV csaknem 70 %-os országos ADSL lefedettségével.

Támogatandó a MÁV ezirányú törekvése, de ugyanakkor elgondolkodtató kérdés: Miért CSAK a UPC-vel szerződött a MÁV, amikor lézetik több szélessávú internet-szolgáltatást nyújtó cég? Ezáltal hátrányt szenvednek azon vasutas dolgozók akik más ISP -nél vannak leszerződve, vagy lakóhelyükön nem elérhető a chello."

A MÁV Rt. Kompenzációs Főosztály válasza: Tájékoztatom, hogy a MÁV Rt. 2004. január 1-től vezette be a Választható Béren Kívüli Javadalmazási (továbbiakban: VBKJ) rendszert. A rendszernek 12 választható eleme van, melyek közül a munkavállaló szabadon választhat. Az egyik elem az otthoni internet használat. Amennyiben a munkavállaló ezt az elemet választotta, akkor az SZJA törvényben foglaltak szerint, a saját, vagy házastársa nevére szóló bármely internet előfizetési számla összegét havonta részére megtérítjük, a keretösszeg erejéig.
A MÁV Rt. egyetlen szolgáltatóval sem kötött szerződést.
A jövőben sem kívánunk tárgyalni ilyen jellegű szolgáltatást nyújtó céggel. Ha a munkavállaló internet előfizetést akar kötni, szabadon keresheti és választhatja meg a szolgáltató céget.

Üdvözlettel: Apavári József s.k.
Főosztályvezető

Ebből fakadóan, most már nem csak az a kérdés, hogy MIÉRT CSAK A UPC- vel, hanem hogy MIÉRT HAZUDIK A MÁV ???

Biztos infóm van a UPC-MÁV megállapodásról, sőt még azt is tudom,hogy egy év múlva mindkét fél felülviszgálja a megállapodást.A vidéki UPC képviseleteknek csak egy belső utasítás ment februárban,hogy a MÁV-osoknak X -ft a chello. S a majdani előfizetői létszám függvényében változik az ár, le/fel irányba.

Azok érdekében pedzem a témát,akiknél nem elérhető a chello. Csak egy újabb megállapodás kellene egy másik vagy több szolgáltatóval és mindjárt adnának ők is flotta-áron internet-szolgáltatást.

Ezért lenne jó ha minél nagyon nyílvánosságot kapna a téma,de eddig még nem találtam olyan újságírót aki egyáltalán érdemben foglalkozott volna az üggyel.