adsonnet Creative Commons License 2004.04.02 0 0 98
Szerintem Peti_04 kérdésére elég egyszerű a válasz, az objektívük nem egy kategória:
-A Minoltában nincs optikai stabilizátor, ami sok esetben elkerülhetővé teszi állvány használatát, ill. nem kell megemelni az ISO értéket ezáltal nam lesz zajos a kép. A canon modellek CCD-inek ISO 50-nél egyedülállóan kicsi a zajuk (pl A70/75 stb).
-A Minolta ezen felül 10x zoom állásnál már csak F3,7-et tud (Canon 3,1, Panasonic/Leica :2,8), tehát 2:0 a Canonnak a bemozdulás ellen (kivéve, ha valaki az elkenődött képeket szereti)! Úgy tűnik, a Canon kijött egy a LEICA-hoz igencsak közelítő minőségű objektívvel.
-Az egy LCD - átkapcsolom ide-oda megoldás nem túl szerencsés a Minoltában.
-Szerény véleményem szerint a 3,2 MP bőven elég A4 méretig, pláne ha a kítűnő objektív/zoom kombinációval az kerül a képre amit akarsz, hogy rajta legyen, tehát nem utólag kell croppolni.
A video-ban lehet, hogy előnyösebbnek tűnik a Minolta, azonban már a 640x480/30fps is zabálja a memóriakapacitást, amit a Canonban fele árban vásárolsz meg (pl microdrive) a Minolta/Panasonic FZ sorozat SD kártyájával szemben.
- A Canon zoomja egyedülállóan csendes és gyors a tesztek szerint, eleve kétsebességes, és videofelvétel közben is működik.

Szerintem bár a Canon drágább, azonban a jól sikerült képek száma is magasabb lesz a bitangul hasznos optikai stabilizátor miatt. Ilyet legutóbb az Olympus gyártott a C 2100 UZ-ben, és jelenleg a Panasonic. Azonban a Panasonic modellek sokak szerint rendkívül nehézkesen használhatók, körülményes a menüjük és drága a memóri hozzá.

Ads,