mattil Creative Commons License 2004.03.30 0 0 17
Hmmmm...
Ez érdekes! Kezemben a Vasutas Magazin karácsonyi melléklete amelynél a besorolásunk még a következő volt: Jegyvizsgáló - 9. Vezető jegyvizsgáló - 10.kategória.A Nemzetközi pedig valószínűleg 11-es, bár nincs részletezve... A 10-es kategóriában akkor még a sáv alsó határaként 82500Ft volt meghatározva, míg az előbbinél 69500Ft. Azóta ugylátszik változtak a kategoriabesorolások, de meg tudná valaki hogy miért csusztunk egyel lejjebb? Az Uj felvételeseké rendben van, de kérdés meddig uj felvételes az uj felvételes? Többször is átolvastam amit írtál. Most akkor ez csak azokra vonatkozik, akik ujonnan kerülnek ebbe a munkakörbe? Mert akkor akik lejebb sorolodnak egy magasabb kategoriábol, azoknak tényleg nem jó, de szerintem eddig sem az volt a jellemző, hogy ha valaki alacsonyabb beosztásba kerül, akkor a fizetése változatlan marad, vagy nő. Az bizony ilyenkor általában csökken :(
Kérdés: akkor most mennyi lesz a miénk, azaz a régebb óta ebben a beosztásban dolgozók bérsávjának alsó és felső határa?

A második bekezdéssel kapcsolatban:
Engem is elszomorít ez az érdektelenség, de ennek jelentős részben okozója az is, hogy a dolgozók a legtöbb esetben nem rendelkeznek megfelelő információval. A MÁV-on belül megjelenő tömérdek lapból a legtöbb esetben nem jut el a szolgálati helyekre egy darab sem, vagy csak nagyon ritkán, azokból a számokból, amelyekben pedig őket érintő dolgokról irnak (minő véletlen) szinte egyetlen sem jut sehova. Mi akik érdeklődünk, sokszor ugy vadásszuk össze attól akinek véletlenül van egy példánya, hogy lefénymásolhassuk, ami minket érdekel. Szerencsére a könyvtárban (Múzeum utca) megvan az összes lap, de néha bizony ide is késve érkezik némelyik. A dolgozók pedig teljesen belefásultak mindabba, ami mostanában (az utóbbi 20!! évben)a vasuton belül különféle reformok címén folyik. Igen, féltik a munkahelyüket, és inkább elvállalnak alacsonyabb beosztást is, csak hogy tudjanak enni adni a gyereknek a következő hónapban is... Rendkívül elszomorító ami történik ebben az országban a rendszerváltozás óta az egyszerű beosztottakkal, akik csak a munkájukat szertnék végezni, és ez nem csak a vasut területén belülre igaz!

Előzmény: Rokki (16)