Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 37
Kedves izé,

hát azért valami értelme csak van ennek az érettségi dolognak.
Például megszerzéséhez (normál úton) meg kell tanulni egy pár dolgot, amik adnak egy elég felületes, de viszonylag átfogó képet a világról ahol élünk, a mindennapi dolgokban is esetleg segíthet, és azért egy gimi után legalább azt fogod nagyjából tudni, hogy kihez fordulj a különböző kérdéseiddel, kéréseidd, és problémáiddal.
Meg megalapozza a továbbtanulást.
Meg aki nem tud elvégezni egy gimit, arról azért kiderül egy és más, és bizony legtöbbször joggal nem alkalmazzák bizonyos munkákra (ez nem negatív diszkrimináció szerintem, hanem mindenkit a maga helyén alkalmazzunk ugye, használjuk ki a komparatív előnyöket, a nagy átlagban azért így a leghatékonyabb). Mindenhol vannak persze kivételek, és te lehet, hogy ezek közé tartozol, de szerintem az ilyenek arány 1-2 ezrelék, akiket bizony be szoktak áldozni a rendszer fenntartásába. Ez így számokban kifejezve elfogadhatónak tűnik, ha történetesen nem te vagy a szenvedő alany.
Mindenesetre vannak olyan iskolák dögivel, ahol mindenki le tud szerintem érettségizni, akinek két jegyű az IQ-ja :) Persze idő, de asszem talán csak két év estin. És azért az olyan jó érzés, amikor túl vagy az első ilyen "nagyobb" megpróbáltatáson, és győztél. Persze utána az ember rájön, hogy ez azért nem sokat jelent, de azért valamit mégiscsak számít, ha másért nem munka szempontjából.

Üdv, és sok sikert
Laci