notwe:
"�tehat ha jol ertem, ha valaki elohozakodik egy ervvel, akkor az nalad semmikeppen nem lehet meggyozo, merthogy teneked megvan az a dogmad, hogy ez a tema lezarhatatlan?�
Igen. Az látom, hogy nálam ezerszer felkészültebb és okosabb emberek is vitáznak ezeken a dolgokon. Ekkor, ha valaki idejön egy tuti érvvel (legalábbis szerinte tuti), nem nagyon hiszek neki a tutiságot illetően."
uhh nem gondoltam volna, hogy a dogmatizmust ennyire nyiltan vallalod.
"�nem elegszem meg, ezen siznt alatti szovegeket irodalomnak es nem filozofianak nevezem�
Akkor filozófia nem létezik."
de letezik. vannak szovegek, amik Heideggernel joval egyertelmubbek.
" Nézd meg pl. hogy a Ti szövegeitek mennyire egyértelműek. Csak a két legutolsó kifogásom legyen a példa. (a �fejlettebb� és a �jó�) Ahogy leírtátok, úgy nem értettem vele egyet. Picit hozzáírtatok, úgy már egyetértettem velük. Elcius még egy picit bővítette, de azzal már megint nem értek egyet."
a marha nagy kulonbseg, hogy mi benne voltunk ebben az egyeztessunk jatekban. mi az egzaktsagra kifejezetten torekszunk.
"�egyebkent bizonyos dolgokat egyertelmuen meg lehet mondani a sakkban, es az mondhato a sakkozas tudomanyanak vagy filozofiajanak.�
Akkor miért nincs olyan sakkgép, ami az összes ilyen tudja, és az alapján egyenrangú ellenfele egy embernek?"
1) van olyan sakkgep, ami egyenrangu ellenfele az embernek
2) ha nem volna, akkor azert, mert ami egyertelmuen megmondhato, az nem eleg ehhez.
ez nagyon konnyu kerdes volt, maskor probald meg magad kitalalmni a valaszt! nagy leeges reszedrol, hogy ilyen konnyu kerdeseket ervkent adsz elo.
"�remelem, nem kell magyarazni, hogy mennyire baj az, ha valaki ugy kezd el allitgatni dolgokat, hogy kozben nem egyertelmu fogalmakat hasznal.�
Mindenki így kezd el magyarázni. Mert különben a magyarázatot is kellene magyarázni, meg annak a magyarázatát is. Te így szoktad csinálni?"
igen. en nem allitottam meg soha eletemben valakinek a magyarsagarol semmit, es ha allitanek, akkor azzal kezdenem, hogy leirnam, hogy mit ertek alatta.
"�nem lesz ennek jo vege�
Mármint úgy, hogy a vége nem lesz ügyes és hatékony?"
igen.
"Figyi Math! Ezek a beszólásaid nem sok hatással vannak rám. Olyan, mint fülemnek a légyzümmögés. Miért fárasztod ezekkel magad? Persze, ha élvezed, akkor csak élvezzed. Már-már röhögök, mint a viccben: első a logika, de előtte egy kis ungabunga? :))"
ez mar a kismilliomodik homalyos hasonlatod. allitsd le magad ezekkel az olcso hulyesegekkel!