Kedves Math!
„maskor ne csinalj olyan hulyesegeket, amire semmi szukseg, ami elkerulheto!”
Math! Csak úgy dől belőled a bölcsesség! Ilyeneket én is tudok, de bevallom, Téged nem lehet túl szárnyalni. Azért egy próbálkozás: Ne csinálj olyant, amit később megbánsz! :)
Ne haragudj, de a beírásod többi részére nem válaszolok, mert a nyögésből már ennyi is elég volt. De valami azért még érdekelne a világot leíró elméletek kapcsán (entitások és leíró törvények).
Mit tartasz természeti törvényeknek? Pl. hogyan értelmezed azt, hogy egy érmedobálás sorozatában a fej és az írás aránya kiegyenlítődik?
Kedves Elcius!
Idézed: írom:"De komolyan is veheted az állítást (ugyanis hátha igaz)". Válaszod:"A valóság nem igazságkérdés, ezt számtalanszor leírtam".
Olvasd végig amit írtam! Vagy talán egy olyan kérdésre, ahol szerepel az a szó, hogy állítás, nem lehet olyan választ írni, amiben szerepel az, hogy valóság? Nem értem, mi a problémád!
„Nem érdekel a személyes tapasztalatom. Nem érdekelnek az érzelmek. Számtalanszor ráfaragtam életem során, amikor engedtem, hogy érzelmek rángassanak, lelkesedések és hevületek vezéreljenek. A legostobább döntéseim ezek hatására születtek. A legjobbak ellenben éppen a tiszta racionalitás segítségével.”
Ezek szerint Te valamiféle mártír vagy? Semmi személyes nem érdekel? Nem érdekel, hogy ízlik-e a túrós csusza, mert ez nem elég objektív, így nem is a megismerés része. Így ha nem ízlik, akkor is újra azt eszel. Neked jó az, ami eléd kerül? Igazi robot mentalitás. Csak legyen kéznél a 220 és minden ok, mert akkor már működik a program, ami megkérdőjelezhetetlen és abszolút. Tovább nem látni. Csak azt nem értem, hogy minek zongorázol és főképpen kinek. Csak nem a szomszéd néni kedvébe akarsz járni? Ha jól tudom bőgtél már zenén. Mi a fenének, kinek? Mi ebben a racionális? Mért nem a fejedet ütöd a falba, az sokkal ésszerűbb ilyen esetekre. Ki éli a Te életed?
(A zen példázatod nagyon jó volt.)
(Nekem az idézett cikk is tetszett)