Corm Creative Commons License 2004.03.20 0 0 2117
Üdv!

Többektől olvastam itt a fórumon, hogy azzal van bajotok hogy a magyar bajnokságban a kluboknak a tartalékcsapata nem játszik.
Nos bátorkodom idelinkelni az általam módosított bajnokságot.
Alapban a 16 csapatos NB1 és 14 csapatos NB1/B adatbázisából indultam ki.
(Megjegyzem, Neurel kitűnő munkát végzett, ennyi adatot nem semmi felvinni, ezúton is köszi neki :))

Módosításaim:

NB3:
Az eddigi 8 db 16 csapatos csoport helyett 10 db (ez a maximum) 18 csapatos csoport lett.
A nevüket is átírtam (földrajzi tudásom hiánya miatt (nem akartam egy keleti csapatot véletlenül nyugati csoportba tenni), így ezután az új csoportnevek: NB3/A csopport, NB3/B csoport, stb.)
Az eredeti NB3-as csoportokból kivettem min.2-2 csapatot és a két új csoportba tettem őket, valamint az NB1 és NB1/B-s csapatok tartalékjait is véletlenszerűen szétszórtam az NB3-as csoportokba + néhány egyéb csapat tartalékját is.
Ezentúl itt minden csoportból mindig kiesik az utolsó 2 csapat és csak a csoportgyőztesek jutnak fel.

NB2/A és NB2/B:
Mostantól mindkét csoportból az első kettő feljut és csoportonként az utolsó 5-5 kiesik. Tartalékcsapatok maximum eddig juthatnak fel.

NB1/B:
Ide más tartalékcsapat nem juthat fel. Négy kiesik, kettő feljut...

NB1:
Maradt.

A változtatások lényege, hogy ezentúl az első két osztály csapatainak a tartalékjai is játszanak bajnokságot /végre nem unatkoznak/ és immár van értelme NB3-asként kezdeni, mert fel lehet velük jutni akár NB1-be is.
Sőt, minden évben a legrosszabb NB3-as csapatok kiesnek és új csapatok (főleg új tartalékok) jutnak fel, azaz van bizonyos csapatcserélődés /rotáció/.
Így sok-sok év múltán akár nagynevű klubok meg is szünhetnek!

FONTOS!! Én a kiinduló adatbázisomat a http://skristof.uw.hu/tcm/index.html címről szedtem le és Neurel készítette (örök hála neki ezért)...
Sajnos mivel ez az ötlet, hogy megosszam veletek ezt a módosított adatbázist hirtelen felindulásból született 20 perce, így nem kértem "engedélyt" Neureltől a módosított adatbázis közzétételére, de remélem nem haragszik meg és a további részekhez is ilyen színvonalas adatbázist+kiegészítőket készít majd!
/Ezért jelképesen homokot szórok a fejemre.../

Na ennyit akartam szólni.
Végül a link href="http://www.cormac.uw.hu/progik/Country23.zip"> ITT VAN!

PS:Még egyszer HANGSÚLYOZOM: MINDEN DÍCSÉRET TOVÁBBRA IS NEUREL-t illeti, én csak hozzátettem a munkájához ami NEKEM jobban tetszik, hogy jobban élvezzem a keze munkáját!