tobbias Creative Commons License 2004.03.20 0 0 433

RICH.MOND (0)

Mondd meg nekünk egyszerü halandóknak, hogy mikor hol miért romlott el a magyar gazdaság? Eddig jó volt? Decemberben szavazták meg a költségvetést, akkor még jó volt !?. Tökéletességet sugaltak, aztán derült égből a lórugás, kiderült, hogy most már kezd helyreállni minden, már minden fellendülőben van.Nem furcsa?

Azt hallom a miniszterektől, hogy minden rendben van, mindenki megkapja ami jár neki, minden program megvalósul.

Nem értem.Miért kell akkor elvonni kezdetben 120, most már 185 mrd-t, tovább nem nő? Ez a pénzmennyiség mind halasztható luxuskiadás lett volna? Pedig nem is volt az éves tervben sem az iskolatej visszaállítása, se lélegeztetőgép-, se golyóálló mellény vásárlás a rendőröknek.

Nyugtass meg kérlek, hogy ennek a megszörításnak a következő évre/évekre semmi kihatása nem lesz? Folytatódni fog a jóléti...?

A nemzetközi szervezetek akik aggodalmukat fejezik ki az ország gazdasági, pénzügyi helyzete miatt, azok mind tökkelütött hülyék, nem értenek a gazdaságtanhoz? Talán hívja meg valamennyit a Megyó és magyarázza meg nekik, hogy hol, miben tévednek, mit hogyan kellllll értelmezni. Magyarázza meg nekik, hogy az állami papírok 12.5 %-os kamata az a magyar gazdaság erejét mutatja, ezért tudnak ennyit fizetni - így mulat egy magyar-kommunista úr. Magyarázza meg nekik, hogy olyan messzeláto a kommunista gazdaságpolitika, hogy még a mai huszonévesek ükunokája is fizetni fog.

A mult évben 74 mrd-dal kevesebbet vett be az APEH. Az idén?
A multik 2 mrd Eurót vittek haza. Az idén?
A Ft árfolyamváltozása miatti 150 mrd Ft veszteség pedig egy jótékonysági akció volt ugyebár. Számíthatnak ránk.

Még egy magyarázatra kérnélek, hogy miért hiszel egy olyan embernek aki folyton hazudik (gázár....stb;stb.)

Ha nem tudnád : van kishazugság, van nagyhazugság és van statisztika, meg van Megyó.