Amorf Creative Commons License 2004.03.19 0 0 410
A csatlakozó országok között ha jól tudom nálunk vannaka legkedvezőbb foglalkoztatottsági mutatók (a már bentlévők között se kell szégyellnünk, a 8,8 %-os átlaghoz képest nagyon jól állunk).
A mezőgazdaságban persze, hogy csökken, csökkennie is kell (lehet sajnos, de az már szociális kérdés). Az ipari termelés a különféle számítási módok alapján 7 és 10 % növekedést produkált. Természetesen nincs az egészre rálátásom (meg persze politikai "színtől" fóggően másképpen tálalják az adatokat), de nekünk kb. 5000 partnerünk van és ezek nagyrésze felszálló ágban.

A munkanélküliséget ne keverd a foglalkoztatással, mert nem ugyanaz. Foglalkoztatottság tekintetében pl. egyáltalán nem állhatunk jól - konkrét adatokat nem tudok, de már olvastam erről. Az megint más kérdés, hogy a munkanélküliek regisztrációs rendszere országonkánt különbözhet, nálunk egy idő után ki is kerülnek a rendszerből.
Személyes tapasztalatok, merthogy ezekről beszéltetek ti is - rokoni körben nem akad olyan cég, ahol ne lett volna leépítés pedig az idegenforgalomtól, a könyvvizsgáló cégig, a multinacionális technológiai vállalattól a reklámügynökségig elég széles a spektrum. Ahol pedig én dolgozom, ott a megrendelőink folyamatosan - igen, még most is, sőt most igazán! - vágják vissza az erre a célra szánt büdzséjüket.

Előzmény: qncogi (384)