mazsolah Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1106
Szia Lumumba!

Sajnálom hogy nem úsztad meg a kórházat :-( A 3. mellgyulladásom nekem is hazavágta a tejtermelést kicsit, de még mindig van elég, viszont az anyatejleadást abbahagytam.
A Phytolacca-t én arra kaptam hogy csomósodott a mellem, de nagyon. Már nem is csomók voltak hanem egybefüggő szigetek. De nem ez való mindenre, szóval ha valami konkrét problémád van arra kell megfelelő bogyót találni. Van mellbimbó berepedésére, stb.

Kedves Kikezdki!
Épp az ismeretségi körünkben történt szinte szóról szóra ez, nem ismerjük egymást véletlenül? :-)))
Sajnálom hogy nem sikerült, de ez van.

Amikor ezen ismerőseimnél felmerült pld hogy császáros lesz a szülés, nekem az volt az egyik első reakcióm hogy ne éljék meg kudarcnak, így is szép, aranyos kisbabájuk lesz. (Nekem mindkét gyerekem császáros baba.) Aztán megszületett a baba normál úton. És jött ez a szoptatási mizéria amit leírtál. Volt hogy beszéltem velük telefonon és hát én úgy éreztem hogy megették amit lehetett. Ekkor meg azt mondtam hogy fel fog nőni az a baba tápszeren is és biztos hogy boldog lesz, mert szerető szülei vannak.

Egy egy odavetett mondat tényleg fájó tud lenni. Nekem az első babámnál az egyébként messzemenőkig a legkedvesebb csecsemős főnővér összecsapta a kezeit mikor hozták szopizatni a lányomat, hogy uramisten, hogy fog tudni ezekből szoptatni?! Ugyanis a mellemet majd szétvetette a tej és az egyébként sem a legalkalmasabb cicimen úgy kilapult a mellbimbó hogy esélye sem volt a gyereknek ráharapni. Próbáltuk ketten cicire tenni aztán egyedül próbálkoztam tovább. Ez a mondat azért erősen él bennem a mai napig, de aztán előkaptam a jó előre bevitt bimbóvédőmet és úgy szoptattam. Később is csak így tudott szopizni de sokáig és inkább sokat szoptattam. A második kislányomnál ugyanez a helyzet. De ha akkor először nem vagyok elég tájékozott és ottmaradok semmi infóval, és lelkileg összetörök akkor fuccs a szoptatásnak ez biztos. Az internet már akkor is nagy segítségemre volt a terhességem idején, sokat tanultam itt, és felkészültebb voltam esetleg másoknál. Egyszer már másutt írtam is hogy nem is szoktam babaújságokat venni csak ritkán, hanem inkább itt okosodok és kérdezek ha kell.
A kórházban most is azt tapasztaltam hogy az ilyen kedves mondatok csak úgy kicsúsznak embereknek és csecsemősöknek(!) a szájából, egy-egy éppen labilisabb idegi állapotban lévő anyukának meg is adják vele a végső döfést. Azzal is egyetértek, hogy sajnos hazaadják az anyukákat úgy hogy nem is tud szoptatni, ne adj isten még be sem lövellt a tej! És ezen maximálisan változtatni kellene. Én is kaptam egy standard, előre megírt szövegű zárójelentést a nem is éppen komplikációmenetes szülésem után, hogy minden oké, semmi gáz nem volt...

mazs

Előzmény: LUMUMBA (995)