LyPapa Creative Commons License 2004.03.14 0 0 51
Szia nyúlcipő !

Én egy egyszerű lélek vagyok - csak kíváncsiságból matatgatok RAW-ot, több gondom van a fénykép elkészítésével, minthogy feltételezzem, a RAW van már csak hátra, és minden OK.

Amit írtál, úgy gondolom, nem mond ellent annak, hogy pl. az A1 zaja szimplán más spektrumú. Az élesítés, kontraszt változtatás és társai csak a meglevő, pixelekben megjelenő információt módosítgatják.

Ha van lehetőséged, tedd át HSL-be a képet, és csak az L réteget módosítgasd, a többi érdektelen. Nekem a legnagyobb kínlódás egy automatikus képjavító eljárásnál a műveletek sorrendje, és mértéke volt. Sajnos aműveletek nem felcserélhetők, attól függ, hogyan határozod meg a célfüggvényt. Nekem egyszerű volt a feladatom, beszkennelt iratokból kellett úgy kimosni a maszatokat, foltokat, hogy az írott szöveg és vonalas ábrarészek (pl. pecsét, osztóvonalak) épsége ne szenvedjen csorbát, sőt, olvashatósága kiemelkedjék. Mikor megvolt a sorrend, a mérték automatikus megállapítása hosszabb etap volt, mint azt gondoltam - műveletenkénti iterációkkal, stb.

Szóval, nehéz olyan véleményt alkotni, ami mindenféle képtartalom és alapminőség mellett megállja a helyét.

Üdv:

LyPapa

Előzmény: nyulcipő (41)