Erzsébeti Creative Commons License 2004.03.12 0 0 327
Hali!

Arra azért ne vegyél mérget, hogy nem kell a fűrész vágásirányában állni... Nem kell persze... de van úgy, hogy más lehetőség nincs.
A hasítóéknek nagyon fontos szerepe van!!! Lehet élni nélküle is, de ez még nam azt jelenti, hogy nem kell használni...
A hasítóék vastagságának mindig nagyobbnak kell lennie mint a használt fűrészlap fogásvastagsága!!
Ez az eltrés kb 2-5 tizedminiméter. szal ennyivel KELL nagyobbnak lennie, mint a fűrész vágásszélessége.
Egyébként ne hidd azt, hogy ha vezetővonalzót használsz a vágáshoz akkor már ki is kerülheted a hasítóék használatát!
Én csak akkor veszem le a gépemről, mikor azt a feladat kimondottan megkívánja, pl ha falcolok a géppel. Szerintem nem mindig kell levenni ha kétoldali vágást csinálunk, ugyanis akkor nem játszik szerepet az, hogy mennyire pontos a vágásmagasság, ugyanis ott eleve többet vágunk át mint 50%... Van úgy, hogy kétoldali vágásnál nem éri át a körfűrészlap a teljes vastagságot, de akkor meg szintén nem nagy gond a magasság pontossága, mert a kétoldali vágás után úgy is át kell még valamivel vágni a fennmaradó anyagot...

Más:
Nem nagy ördöngőség szabadkézzel (vonalzó nélkül) vágni... gyakorlás kérdése. Ajánlott berajzolni vonalzó mellett a vágást, de még az sem kötelező... persze ehhez már megfelelő gyakorlat kell. A lényege ennek a munkafolyamatnak az, hogy a körfűrész vágáshosszának függvényében nem szabad csak nagyon kis mértékbel "elfordítani az anyagot", és itt játszik az, hogy mennyi is az érzéke ehhez az embernek:)

Erzsébeti

Előzmény: rferi (326)