klímás
2004.03.11
|
|
0 0
581
|
Rosszul fogalmaztam mikor azt írtam hogy az unióhoz semmi köze a HCFC-k betiltása. Ha jól emlékszem 1996-ban szereztem meg első zöld kártyámat akkor még csak a montreali jegyzőkönyvet emlegették és szó nem esett a csatlakozásról, ami persze nem azt jelenti hogy nem volt tervbe véve. De ehhez már tényleg nem nagyon értek. Az LG pedig tényled az a típus ami megosztja a szerelők véleményét. Mikor először találkoztam a típussal még nem volt a piacon a ma már jól ismert gagyi klíma, Daikin-t Panasonic-ot (National) Toshiba-t szereltünk elsősorban ehez képest az LG sokkal kevésbé volt szerelő barát és a minőségét is gyengébbnek éreztem. Lehet hogy ezért alakult ki bennem ez a vélemény. De tényleg az LG NEM GAGYI, őszinte leszek nem tudom hogy milyen kompresszorokkal szerelik őket ami végül is meghatározó, és nem a plsma szűrő amit tavaly bedobtak. Amit írtál az ár csökkenésről az valóban érezhető, tavaly a 09-es Panasonic 100e. +áfa a 12-es 125+áfa volt. Hát ez sem sok ugye? Csak azt nem értem hogy ha szeretnék kiszorítani a HCFC-ket miért nem viszik fel az árát az R22 nek vagy a 407c,410a,stb. árát miért nem csökkentik. Így még évekig gond lesz az R22-esekkel.(sokkal olcsóbb) Ja és nem a próféta szol belőlem de ha tudjuk hogy káros anyagokat tartalmaz akkor ne vegyük meg.
Üdv.
|
Előzmény: Sandorson (580)
|
|