Westmc Creative Commons License 2004.03.10 0 0 93
Hó miatt „lefogyasztották” a 4. szakaszt.

10.03.2004/ A hó megváltoztatta a mai szakasz képét., hozták nyilvánosságra ma délelőtt a szervezők. A rajtot eltolták 30 perccel – 12.10 az új időpont – és a szakasz első 50 km-ét semlegesítették. Így versenyzők egészen Saint-Germain-Laval-ig csak gurulnak majd, és a „repülőrajt” itt lesz.

"Az első két kört töröltük", nyilatkozta a Tour igazgató Jean-Marie Leblanc mint a verseny rendezője és elmondta, hogy a döntés meghozatalát a felelős szervekkel történt megbeszélés alapján történt. A tervezett 184,5 km helyet, így csak 135 km-t kell megtenniük.

"Ez nem az első eset, hogy a természeti viszony ok miatt változtatni kellett”, mondta Leblanc. 1995-ben egy hóvihar miatt, törölni kellett a Chalvignac-i szakaszt.

-------------------------

13.00-kor a mezőny még a neutrál zónában haladt, az utak elfogadható állapotban voltak, csak az út mentén volt hó, úgy tűnt akkor, hogy egy rövidebb verseny még megrendezhető.

Aztán egy jó háromnegyed óra múlva megállították egy időre a mezőnyt, igaz elérték a start helyet, de -5° C volt és a 2. kat. Hegyi emelkedőt hó borította. Leblanc visszaküldte a versenyzőket a csapatautókba, addig, amíg megvizsgálják a terepet.

Negyed órával később megszületett a döntés..lemondták a mai szakasz….Ami a legjobb döntés volt. ½ 11 körül ezen a szakaszon folyamatosan szakadt a hó és 25 cm hó volt az út mentén....