ohiki Creative Commons License 2004.03.10 0 0 781
Üdv Mezoor!

Megnéztem a lapodat, nagyon jó, főleg hogy végre hazánkban is lehet már dísztyúkokról olvasni. Láttam egy kedvencemet is a szilvafejű papagájt!
Más: Jól látod, a világos brahma az tulajdonképpen kolumbián. A brahma fajta sajátossága hogy a szín meghatározása világos, sötét. Sajnos a nálunk lévő fejetlenség ami a tyúkászoknál van, ezt eredményezi hogy összemosódnak a szín meghatározások.
A Chabo kakasodat első ránézésre egy hamvasnak vagy nyírfának mondanám. A baj csak az hogy ez nem elfogadott szín a Chabóknál. Valszeg kék és fehér vagy sárga szülők gyermeke lehet. A kék tyúkokkal nyugodtan összerakhatod, lesz kék csibe. legfeljebb lesznek világosabb és sötétebb kékek is. Nem hiszem hogy "utánad vágnák" a csirkéket, sőt biztos vagyok benne hogy ha szép viola szinű /gyöngytyúk/ csibék jönnének ki, még sikered is lenne. Tulajdonképpen az új szinek így jönnek létre, hogy valaki elkezd kutyulni, aztán mikor már sikerül tisztán azt a színt örökíteni, előrukkol vele. De gondolom ezt nem kell magyaráznom, papagájoknál is így lehet, a mult havi díszmadár magazinban láttam hogy milyen sok féle színben tenyésztik a hullámosokat.

Előzmény: mezoor (779)