fehérfarkaska Creative Commons License 2004.03.09 0 0 53
"Tudod, van egy rossz hírem: azok a buta népek csak asztat nézik, hogyan élnek, nem érdekli őket a szárnyaló BUX. Amíg rosszabbul élnek, mint az előző években, nem igazán fogják szívükbe zárni a multimilliárdos elvtársakat.

Gondolod, hogy a választási évben, ilyen költségvetési hiány mellett, fel tudják nyomni a népek pénzét annyival, hogy ismét megszavazzák őket (akár még némi választási "rásegítéssel" is)???"

CSakhogy az ok-okozati sorrendet felcserélted. Ugyanis a nem a gazdaság fog jobban nőni attól, hogy az emberek jobban élnek, hanem fordítva, az emberek fognak jobban élni, ha a gazdaság növekszik. Hogy milyen mértékben részesülnek a gazdaság növekedésének pozitív hatásaiból az emberek, az már elosztási kérdés, de akkor is előbb a földszintet kell megépíteni, és majd csak szép sorjában lehet eljútni a 48-ik emeletik. És nem pedig a 48-ik emelet épül meg először, aztán alája beteszik a többi 47-et + alapot. :)

A hiány csökkentése nagyon helyes, mert így ez a kiadások csökkentését is jelenti. A kiadások csökkentése = kisebb állam = olcsóbb/takaréskosabb állam = adócsökkentés = vállalkozók és a lakosság adóterheinek csökkenése = versenyképesség növekedése = életszínvonal növekedése.
De mintha a Draskovics ebbe az irányba történő lépés lenne (Jaksity György is többször nyilatkozte ezt, az ő véleménye talán a jobbosoknak is elfogadható). Igaz, az államháztartás reformja és a közigazgatás átalakítása lenne az igazi megoldás, de azért legalább a helyes irányba történő apró lépést se becsüljük le. :)

A választási igéretnek az általad leírt felelőtlen!!! modja, remélem 2002-ben befejeződött és nem lesz folytatása.

Előzmény: Törölt nick (13)