kulacsos Creative Commons License 2004.03.08 0 0 368
Én is köszönöm 42-nek a tudósítást és a képeket, rendes volt Tőled a frissesség.

Mint arról a híradások is beszámoltak, tegnap tájékoztatás volt a SzBÉ Egyesület részéről is és miután érdekelt vagyok, itt vettem részt.
Az egyesület képviselőit múlt héten fogadta Balázs úr és több mint három órás tájékozódó megbeszélést folytattak a kialakult helyzetről. (eszerint már van tárgyalási készsége is az elnök úrnak) A megbeszélés főként a Bmag cégek jogi helyzetmegítélését, és a kialakult anomáliák tisztázását próbálta szolgálni. Hát, mitmondjak, látszik, hogy a zsaruk sem véletlenül taksálták hónapokat igénylőnek a jogi tisztázást. Természetesen csak pár dolgot tudok most itt leírni, de ha tévednék vmiben majdcsak kiigazít valaki( a Bmag Info apparátus
segítségére feltétlenül számítok)

Amint én azt kivettem a Bmag SFSzöv. (korábbi nevei is sokatmondóak) tulajdonképpen egy kvázi bróker-szerepet töltött be, ami a Bmag VKSzöv. Üzletrész forgalmát , az azzal való kereskedést végezte. Mi mint szövetkezeti tagok, ennek vagyunk a tagjai, jogilag itt van szavazati jogunk,stb,,,,lsd a Szöv. Alapszabályát. Ennek a ( mint megtudtam Cégbíróság által már elrendelt felszámolás alá rendelt febr.19-én) cégnek vagyona nincsen, és azért fogadta el a Bíróság a fizetésképtelenség miatti indítványt. Alapszabály (Preambulum) szerint célja a tagok megtakarításainak befektetése minél nagyobb profit eléréseére. ( szerintem ez nem más, mint pénzügyi befektetési profil ).Ha megnézitek a szerződések is arról szólnak, hogy a VKSzöv. Üzletrészét adja-veszi. Vizsgálandó, hogy milyen kapcsolati szerződések alapján végezte ezt??? ( lehet, hogy a Balázs úr saját magával kötött ilyen szerződéseket)
Mi üzletrésztulajdonosok, mert mégiscsak erről van papírunk egy un „külső – üzletrész” tulajdonosok vagyunk a VK Szöv.-ben. A vagyon ezek szerint itt van tulajdonolva??? Ennek a VK Szövetkezetnek ugy hallottam van vagy 6 tagja, de hogy ezek kik lehetnek?????
Ki kellene kényszeríteni, hogy a máj 31-ig kötelezően megtartandó közgyűlésen mindtöbben vehessünk részt, mégha szavazati jog nélkül is. És mégegy kérdőjel a jogászoknak: Ami üzletrészpapirunk van, az ugye már elvan adva, csakhát nemtudják kifizetni,mert nincsmiből. Ha meghirdetem, vagy felajánlom eladásra, akkor kétszer adom el???( kicsit egyszerű személyiség vagyok ugyan de piszkosul nem értem)

Mint hallottam a Budaörsi telephelyet 1,66 Mrd –ért árulják, ebből 960 MFt. Ot üzletrészben atöbbit Kp-ben. Azt ne kérdezzétek, hogy melyiket, mert ha megnézitek a Kamaraerdei Tüzép Holding és hovatartozásán még a gazdi sem igazodik ki. Nembeszélve a Bautherm Szentes kft –ről amelyik árul egy egy lakást őt meg árulja a VK Szövetkezet a tégláket meg lopkodja aki éri és hozzáfér, de sebaj mert az egész szentesi gyár bérbevan adva és a bérleti díja duplája az ott egyáltalán elérhető profitnak. Hallottam, hogy Balázs úr a kp-t azért is szorgalmazza, mert tőketartalékot akar képezni, meg a madárvölgy lakóperkot is be kéne fejezni, hogy eladható legyen jobb áron….. De hát ezekhez mi nem értünk. Ha valaki tud valami konkrétat a meghirdetésekről, írja be ide, hadd tudjuk meg mi is.

Véleményem egyezik 42-vel a demonstrációkkal kapcsolatban.Egyébként a mi ügyvédeink sem akadtak semmilyen Bmagügyileg pol.-i „elszíneződésre”. A kezdeti figyelem felhívókat pártoltam is, de szerintem sem szabad átesni a „ ló farkánál a túlsó oldalára”
Szerintem elősször látnunk kell a pénzkövetelésünk fedezetének mibenlétét (ez ugye folyamatban is van ), tisztázni a jogi helyzeteket ( ez is) és minél egységesebben minél nagyobb volumenű összevont üzletrész tőkeerőt koncentrálva, hogy a lehető legkisebb veszteséggel lehessen visszekonvertálni pénzzé. De hát ugye a „ vagyonelemek” piaci értékét kellene számbavenni és nem szabadna elkótyavetyélni a papírok értékét. Emlékezzetek csak a kárpótlási jegyek körül kialakult méltatlan helyzetekre. A vagyonzárlat (bűnügyi vagyonzárlat ) és az azt követő évekig elhúzódó eljárások az ezzel kapcsolatos vagyonvesztések, leamortalizálódás, stb…mind csak árthat az ügynek.

Kritizáljátok meg a véleményemet, de egymás lebunkózását ha lehet mellőzzük.

Üdv Kulacs