Olcsó bornak híg a leve?
Egy példa: Nemrég kaptunk egy üveg Varga Kékfrankost azzal a felkiáltássaL, hogy íme egy olcsó de korrekt bor. Hát nem: ez egy szinte ihatatlan vacak. A 90-es évek elejét ilyenek fogyasztásával töltöttem, és azt hittem, hogy vörösbort iszok. 1p Lehet, hogy olcsó, de még 40Ft/liter is sok lenne érte. Ha az árát én kapnám a boltban és nem én fizetném, akkor talán megiszogatnám, mert kapzsi vagyok.
Egy ellenpélda: Vettem egy éve 220Ft-ért egy üveg Szölőskert "Estate" Olaszrizlinget, mondván nézük mit tudnak ennyiért. 1 évig nem szántam rá magam, mert..., de most már gondoltam ez se javulhat tovább és kinyitottam egy kevésbé ilusztris este. És lám a kedvenc borgyáram megint végezte a dolgát. Semmi különös és kis hibák, de kaja mellé teljesen ok és ez korrekt ár/érték. Nem úgy, mint sok 500-600Ft-os bor, amit nem tudok meginni. 2,5p
Egyébként nekem jó szórakozás pontozni, mindig gondolkodasra késztet. Bár én elleneztem a 10 pontos rendszer, de tartsuk meg különösen, hogy az ellenérvek olyan dolgot kérnek rajtunk számon, amit nem is akartunk sose - azaz csak megerősítik, hogy jó a szisztéma. :)
Alexandrosz: ha szövegesen leirod, az csak még jobb. A pontozás mondjuk jó lehet, ha ehhez nincs kedvünk/időnk, de azért meg akarjuk említeni a bort.
Nagyon jó lenne egy fehérbor kóstoló, ezennel le is kötnék egy (de inkább 2) helyet. Azért ha lehet itt ne szálljunk el ennyire árban: nem azért mert nem érné meg, hanem azért mert nincs :)