negyvenketto Creative Commons License 2004.03.07 0 0 362
Megvolt a mai demonstráció is...

Úgy érzem valamennyivel többen voltak, mint a múlt héten.
Hangosítás volt megint, doboz újra körbejárt...

Patyi úr vezette a demonstrációt újra.

Elmondta, hogy mi történt eddig, a tavalyi év közepétől a mai napig. Külön kiemelte, hogy a közgyűlés nem lett újből összehívva...

Elmondta, hogy minden lehetséges rendelkezésre álló eszközt (közgyűlés, aláírásgyűjtés, vagyonmérleg kérése) megpróbált a tagság mielőtt a demonstrációhoz folyamodott volna.

Megtudtuk, hogy nem érkezett érdemi válasz a beadott petíciókra a mai napig. Megtudtuk azt is, hogy a nyomozás vezetője sem adott Patyi úrnak felvilágosítást.

Újra szó esett az élőláncról, amire Patyi úr azt mondta, hogy most még nem kerül rá sor...

Megtudtuk, hogy Szombathelyen is volt demonstráció (50 fő) a napokban.

Igazából mind a rendőrség, ügyészség, kormány, Baumag vezetőség tetteinek kritikáját hallgathattuk végig...semmi új dolog.

Volt szó arról, hogy tagok a Baumagtól olyan írásbali tájékoztatást kaptak, hogy a kifizetéseket tőlük kívülálló okok miatt nem tudja vállalni a Baumag, ezért nem is kell, hogy fizessen, illetve senki sem tarthat igényt késedelmi kamatra sem.

Kérték a média képviselőit, hogy írják le, hogy nem a kiemelkedően magas kamatok miatt tették a pénzüket be az emberek, henem mert megbíztak egy konzervatívan működő társaság tevékenységében. Ki is emelte Patyi úr, hogy akkoriban 9-14% volt az ígérete a Baumagnak (más társaságoknak ennél nagyobb és mégsem vitték át az emberek a pénzüket). Szóval azt akarta elérni, hogy ne úgy legyen beállítva az egész, hogy kapzsi hatalmas kamatot akaró emberek jártak pórul, hanem azok, akik néhány %-al magasabb kamatra rakták be fix idő re a pénzüket, s hogy pont emiatt volt magasabb a kamat, hogy nem vehették ki előbb.

Szó esett arról, hogy az irodák mindenhol bezártak, illetve hogy az információs iroda a Dohány utcába költözik át...

Beszélt újból arról, hogy az emberek nem voltak tájékoztatva arról melyik cég tagjaivá válnak, illetve az egyéb kereszttulajdonlásokról.

Patyi úr jó showman lévén megszervezte, hogy legyen miről hírt adni. Saját maga által folytatott Radnóti verset (Oly korban) olvasott fel, ezreseket fénymásoltatott, raklapon dobozokat helyezett el (viszonyítási alapként), eszméket temetett, politikusok felé célzott kemény mondatokat…

A fénymásolt ezreseket szétosztották az emberek között ez volt a temetés egyik kelléke.

Mivel erről a részről csináltam képeket, inkább nem írom le hogy milyen módon folyt az eltemetése az eszméknek… Inkább mindenki nézze meg ott.

Ezek mellett azért volt pozitívum is, pl. kaptunk egy ígéretet, hogy a jogász urakkal leül majd újra patyi úr, s megpróbál „csak” sikerdíjban kiegyezni.

Jut eszembe jogászok… Ha lesz per, akkor a Baumagot Bánáti úr képviseli…

Aztán volt még szó 2 olyan határozatról, amelyet az Állami Tőkepiaci Felügyelet hozott még 1999-ben. Az egyik megtiltotta a Baumag Általános Befektetési Szövetkezetnek a betétgyűjtés/tegi kölcsön szerű tevékenységet. Ezután más Baumag szervezet folytatta ezt…

Egy másik határozat azt mondta ki (ha jól emlékszem), hogy a tagi befizetések nem alakíthatóak át üzletrésszé…

Még esett szó arról is, hogy hány méter magas a 104 milliárt és a 44 millárd. Meg, arról hogy ez utóbbi kb 110 raklapnyi ezres…

Holnap Szili Katalinnak átadnak egy ajándékot, a 104 milliárdból 44 milliárdnyit… És csak emberséget, igazságot kérnek érte…

Eddig a tények…

Bennem az alábbiak merültek fel…

Ez a demonstráció most már rossz irányba halad… Politikai ügyet kezdenek mögé kitalálni. A mostani lépésekkel (temetés, ajándékozás, kormány tagjain történő számonkérés, Baumag mögött álló politikai személyek találgatása) olyan irányba ment a megmozdulás, amellyel a tagok nagy része már nem tud és nem akar azonosulni, illetve véleményem szerint ezek a megmozdulások ebben a formában ártalmasak a tagság egészének.
Látjuk a médiában, hogy őket több esetben csak a szenzáció érdekli, épp ezért nem is szabad élőláncot emlegetni, eszméket temetni, Ésaiás könyvéből felolvasgatni emellé…

Inkább azon kellene gondolkodni, hogy a különböző utakon történő próbálkozásokat hogy lehet úgy végigvinni, hogy mindenki jól járhasson. Több szervezet és magánszemély egymással teljesen ellentétes megoldásokban látja a jövőt, viszont ha széthúzunk mi is, illetve ha elmegyünk ebbe az aktivista irányba akkor a helyzet még rosszabb is lehet.

Aki kint volt javítson, illetve egészítsen ki ha nem voltam valahol korrekt a leírásban...

42