brgmnc Creative Commons License 2004.03.04 0 0 38
Csak gratulálni tudok az ilyen arcékesítéshez. Ha egy nőnek nincs túl apagyilkos arca, elég kell legyen egy mosoly is, akár a strandon, akár reggelente. Akinek veszélyes kifejezés ül az arcán alapállásban, az tehet is róla. Különösen ha az a korosztály, aki sminktetkóban gondolkodik... Tudom, hogy túláltalánosítottam, de nem érünk rá körülírni, hogy persze, a fiatalabbak közt is akad díszpéldány, vagy hogy van akinek tényleg rossz arca van csecsemőkora óta...
Részemről egy bőven csúnya nő bozonzos, összenőtt szemöldöke sosem veszi fel a versenyt az arcra festett arc rémségével. Vegyük észre, hogy a gondolat is dermesztőbb, mint bármilyen természetes csúnyaság látványa. Az a mese pedig elég felejthető, hogy nem látszik a rajzolt szemöldök. Ha rajtam a szemüveg, kiszúrom. Aki nem csípi, kiszúrja. Sokan nem kedvelik a csinált fejű nőket, sokan csak a kosztümös hölgyön látnak szívesen egyszerű (láthatatlan) sminket. Máshol a make-up nem szívesen látott vendég a férfiak legtöbbje szemében.
Tekintve, hogy a smink elfogadottan a protokoll kelléke, nem mutat jól az uszodában, és a reggeli büdösszájú, gyűrött fejű, kócos, rekedt banya sem túl élethű tökéletes sminkkel, pedig ezek a dolgok fontosak. Ha a párom "érzi a reggelt", akkor csak ne nézzen ki jól. Nem kell mindig jól kinézni. Ha szünet nélkül tökéletes a smink, észre sem veszik. Bezzeg a "szürke egér" ha leveszi vastag emüveget, felpakol egy diszkrétebb halványat.. Azt mindenki észreveszi, tehát jobb erre építeni.

Még egy utolsó példa: Ugye szép a hosszú haj? Szereti a férfinép, mert tudja, mennyi gond van vele, mennyi odafigyelés kell, hogy a hosszú haj szép is maradjon, még amikor nagyon-nagyon hosszú is. Azt sugallja, hogy a nő aki viseli, képes igen odaadó gondoskodásra, türelmes, ügyel a külsejére, ápolt, tehát nőies, valószínűleg jó anya lesz, stb stb.
Jól mutatnának a maximálisan élethű parókák azokon a nőkön, akik nem képesek harminc centisre vadult hajzuhatagot türelmesen ápolni?

Peti

Előzmény: Zsófnya78 (37)