luciluca Creative Commons License 2004.03.03 0 0 76
Kedves HAME!
Úgy tudom, Te a Felvidéken élsz, nyilván pontosabb információid vannak. Én Budapestről - bármennyire igyekszem korrekt lenni - csak az ottani tudósításokra támaszkodhatom. Anna Záborská személye számomra ismeretlen és teljesen közömbös. A topik témáját adó rendbontással kapcsolatban idáztem egy HVG-cikket. Abból számomra az derült ki, hogy mostantól az egy főre vetített segély 800 korona. Az Új Szó utóbb beidézett cikkéből pedig az, hogy a környéken 40-80 %-os munkanélküliség is előfordul és ez a képzettebbeket ugyanúgy sújtja. A képviselőnő kisérletéről nálunk is jelent meg hír, utánakerestem tehát, hogy támpontom legyen az ottani megélhetési lehetőségekkel kapcsolatban. Több cikket is találtam, azonos számadatokkal, tehát elfogadtam. Egy közülük:
www.ujszo.sk/clanok.asp?vyd=20031203&cl=76300
Ez az Új szó december 3-i száma, ez is a 4500 koronás minimálbérről beszél. Ezt állítottam szembe tehát a segély egy főre jutó 800 koronájával. Te kijavítottál, hogy tévedek, a 6080 SKK a jó szám. Biztos igazad van. Közelebb került hát a segélyezett a minimális emberi léthez szükséges jövedelemhez, avagy távolabb került tőle? Engem akartál megigazolni talán? :)

Úgy véled, félre vagyok vezetve? Ne higyjek az Új Szónak? Rosszul értelmezem az adatokat? Nincs is válsághelyzet a környéken, csak hőbörgés van?

üdv luciluca

Előzmény: HAME (70)