Antisystem Creative Commons License 2004.03.02 0 0 167
Nézd, én erősen bízom benne, hogy törvényi szintű változás nem lesz, hisz a törvényi tiltás bizonyos fajta rendszerek sajátossága. Tehát így értve nem.
A dolog másik értelmezése, hogy valóban, ez egy olyan téma, ami - nem elsősorban magzat, hanem a (potenciális) szülő - érdekében nagy figyelmet érdemel, és jól látod, hogy vannak még jócskán tartalékok. Tehát azt, hogy egy felelősebb gondolkodással a művi abortuszok számát jócskán csökkentsük, azt teljes mértékben kivánatosnak látom, és azt hiszem, erre van esély. (szerintem legalább a felével-kétharmadával lehetne csökkenteni)

Nézd, erre a "mivel igazolható"-ra van egy egyszerű válaszom. Egy ideig a magzat csak "gazdaszervezet"-ben képes élni. Mondjuk. Mint mondjuk a fogam. Amíg bennem van, él. (még fájni is tud, érezni, mindenfélét). Ha már kihuzattam, nem él. Általában ragaszkodom hozzá, hogy bennem éljen. Ha nagyon komoly kellemetlenségeket okoz számomra, elmegyek, és kihuzatom. Egy időn túl meg önálló lényként is, ekkor megváltozik a dolog, az érdekellentét már nem merülhet fel.

Én azt gondolom, hogy azoknak van döntési joguk a kérdésben, akikben növekszik, illetve akiknek az életét erősen befolyásolja - hisz gondoskodniuk kell róla. Egyéb kivülállónak nincs. Illetve végülis egy törvényi változtatást csinálnék: a férfi döntési jogát. Ami nyilván indirekt, a dolgok logikájából: mondjuk a férfi majdnem ugyanaddig (11. hét) szabadon dönthet, hogy szeretné-e vállalni a gyereket. Ha igen, a továbbiakban úgy mint ma, ha nem, vagy a nő nem kérdezte meg, akkor a férfi semmire nem kötelezhető jogilag. (azért rövidebb az idő egy picivel, hogy a nő a férfi döntésének ismeretében dönthessen)

ÜdV

ps: ha hiszed, ha nem, a mai 12 hetes korhatár a Korán-ból jön:). Az ugyanis úgy tekinti, hogy odáig azt teszel, amit akarsz, onnan kezdve viszont már teljes értékű életként védi. Orvosi indokok esetén, vagy kiskorú terhesnél 20-18 hét ma is.

Előzmény: Qohelet Ecclesiastes (166)