ohrana Creative Commons License 2004.03.02 0 0 27
Egyébként a konkrét ügytől elvonatkoztatva, ebben az országban HOL lehet befektetni pénztet?
A K$H brókercége ugye nem jó. De az Agrobank sem volt jó, és még sok más bank se nem jó.
Sőt, SEMMELYIK bank nem jó, mert csak egymiláig garantálnak bármit is, a büntetőjogi következményeket pedig ügyesen a pénztárosra és takarítónőre tolják. ha ugyan le nem lövik őket előbb. (B@ssza meg a ló, mi lenne, ha én is limitálnám a mások felé fennálló kötelezettségeimet??? Mondjuk, az APEHre gondolok, tartozásaimért legfeljebb 500 forint értékben vagyok köteles jótállni.)

Ahol be lehetne fektetni, ma gyakorlatilag minden nagy cég mögött, tán még a Matávcom meg Axelero is, valami ciprusi, kajmán-szigeteki telefonfülkét találsz. Egyszerűen az egész pénzvilág egy szűk társaság terepe, ahol azt és annyit lopnak el - nagyjából pártfügetlenül - amit és amennyit akarnak. És mivel sok pénz fölött diszponálnak, megfelelő kapcolatokkal rendelkeznek (szvsz maga D209 is), az itteni tőzsdével is azt csinálnak, amit akarnak (ld. Kulcsár).

És innen azért felvethető az állam felelőssége, hogy a befektetések biztonságáért nem tesz semmit. Mert természetesen, magánügy, hogy ki milyen részvényt vesz, meg üzletrészt, de hogy ezek mögött ne mindenütt ugyanaz a gengszterbanda álljon, az már a jogbiztonság kérdése, és állami feladat.
Hasonlóan, hogy van egy szélhámos, aki eladja más lakását, az a kerületi kapitányság ügye, de hogy van egy országos szervezet, ügyvédekkel, rendőrökkel (?), bírókkal (?), képviselőkkel (?), az bizony már a kormány problémája, nem mondhatja, hogy Lakótelepi Bélám, nem kellett volna aláírni - közjegyzőnél, két ügyvéd és egy rendőr jelenlétében... Mert itten bizony már az állam rendje sérül, mondhatnánk, a megígért jogbiztonság száll elfele.

o

Előzmény: Hayloft Ezekiel (24)